dinsdag 1 mei 2018

schrijven

Bijna 2 jaren nu ben ik postbode. Twee keer per week doe ik mijn ronde en ik vind dat een perfecte klus. Niet alleen loop ik geroutineerd mijn straten (routine vind ik heerlijk heb ik gemerkt) maar ook loop ik door 'het leven' in de wijk. Ookal is het telkens dezelfde route, het leven dat plaatsvindt is steeds anders.

Ik schreef altijd mijn blogjes nadat ik een foto had gemaakt van iets wat mij raakte, wat heel erg klopte of juist niet. Dingen waar ik even mijn adem van inhield of waar ik helemaal blij van werd. En precies dat.... is niet altijd mogelijk als je postbode bent. Want een foto maken op iemands prive terrein kan niet. Een foto maken van een leuk gesprek ook niet.


Ik voelde me beperkt en ben op schrijfles gegaan. Om te leren hoe je een situatie kunt beschrijven zonder de steun van een foto. Hoe ik zó kan schrijven dat een beeld van de situatie in het hoofd van de lezer ontstaat. Die manier van schrijven bleek zo anders dan mijn stijl van bloggen. Een situatie voelbaar en voorstelbaar maken zonder hem concreet te beschrijven bleek een enorme uitdaging en ook ontzettend leuk! En weet je wat ook een groot geschenk is? Herinneringen aan mijn opa en oma kan ik nu vastleggen. Beelden die ik bij me draag aan hen krijgen nu een extra dimensie. Ik kan ze bestendigen op papier. 
2 opmerkingen:

Mizi Margueron zei

Hallo, mijn naam is Rosalie Noah. Ik kom uit Sluis, maar ik ga met mijn man naar Waterton Lakes National Park in Canada. de woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik nu ben dankzij Drigbinovia voor het repareren van mijn gebroken huwelijk, en nu heeft mijn man mij en onze kinderen achtergelaten voor een andere vrouw. We waren zeven jaar getrouwd en tijdens onze bruiloft hadden we een ruig gevecht, één trouwe ochtend. Hij vertelde me dat hij een scheiding met me wilde, dus ik zei het hem, dan ging hij nooit meer terug naar huis, zijn vriend vertelde me dat hij nu in Australië woont met een andere vrouw. en hij maakt alle communicatie ongeldig. Ik heb geleerd dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen we zien hun vader nooit meer terug. Ik probeerde sterk te zijn voor mijn kinderen, maar ik kon de pijn niet beheersen die mijn hart pijnigde. Ik was zes jaar lang verteerd, omdat ik echt van hem hield. Ik denk elke dag en nacht over hem, en ik zou hem graag terug willen hebben in mijn leven. Ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig. Ik vertelde dat al mijn problemen van mijn vrienden ooit soortgelijke uitdagingen in haar leven hadden. Ze verwees me door naar een zeer krachtige man genaamd DrIgbinovia. Ze zei dat hij de enige reden was voor haar gelukkige huwelijk, dus besloot ik hem eens te proberen. Ik stuurde een massage naar zijn e-mail [doctorigbinovia93@gmail.com en hij gaf me instructies over wat ik moest doen, en dat deed ik ook, en hij maakte een liefdesbetovering voor mij. Tot mijn grote verbazing belde mijn man me net drie weken later en vertelde me dat hij ons net zo veel mist als de kinderen. Ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij had veroorzaakt. Dus kwam hij met veel liefde en vreugde terug naar ons, en vanaf die dag was ons huwelijk nu sterker dan voorheen. Dankzij Drigbinovia is hij een zeer krachtige man, dus besloot ik mijn verhaal te vertellen aan mannen of vrouwen die dezelfde pijn doormaken. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drigbinovia is de oplossing, een echte en krachtige goochelaar die bad dat hij voor vrouwen en kinderen had geleefd om hun pijnlijke tijd te helpen. En het is ook een vloek om HIV, kanker, enz. Te genezen of WhatsApp hem over +2348144480786 GOED GELUK

ottos zei

vecht je met gezondheidsgerelateerde problemen zoals infectie, ziekten of virussen, ik zeg je dat dit niet het einde van je leven is, neem dan contact op met DR DOHGO, kruidengeneeskundige voor genezing! hij heeft kruidengeneesmiddelen en een permanente oplossing voor allerlei ziekten of gezondheidsproblemen. Ik raad u DR DOHGO vandaag alleen aan omdat ik zijn kruidengeneesmiddel ook heb gebruikt om mijn herpes van een jaar te genezen en het werkte perfect voor mijn probleem, u kunt eigenlijk bespaar jezelf zuurverdiende centen voor medicijnen die niet werken als je vandaag maar contact kunt opnemen met DR DOHGO voor echte en permanente kruidengeneesmiddelen. Help dit bericht te delen om levens te redden voor je geliefden. DR DOHGO is gespecialiseerd in deze gebieden, permanent kruidensupplementen voor angst en depressie, hiv, diabetes, kanker, HPV, ALS, herpes etc. E-mail: doctordohgo@gmail.com bel of whatsApp hem op + 2347062142293