Ieder jaar, op deze dag, eten we boterkoek zoals ik die vroeger voor mijn opa bakte op zijn verjaardag. 109 jaren geleden werd hij geboren...
Het is een fijne traditie. De herinnering aan mijzelf als klein meisje knedend en fantaserend over hoe blij opa zou zijn met dit zelfgemaakte kado. Er ging altijd lekker veel bakgember in maar hier in huis houdt niet iedereen daarvan. Daarom 2 kleinere vandaag, eentje met en eentje zonder gember. Voor de liefhebber hier het heel eenvoudige recept;
175 gram roomboter
125 gram basterdsuiker
200 gram bloem
snuf zout
3 el bakgember
zakje vanillesuiker
er een deeg van kneden
in het bakblik strakstrijken
met een lepel en een scheutje melk
20 a 25 minuten in de oven
op 200/220 graden
smakelijk!
2 opmerkingen:
Dat ouderwetse recept geeft een heerlijke boterkoek.Bij heel mijn familie bekend.
Hij ziet er lekker uit. Ik kan eigenlijk alleen maar cake maken.
Een reactie posten