In de boomgaard groeit Oost Indische kers rond de bomen. Van de zaden van de kers kun je lekker 'kappertjes' luisterend naar de naam 'kappertjes voor de armen' maken! Iedere bloem laat, nadat ie verwelkt, 3 zaden achter. Dat wordt een mooie oogst dit jaar!
We oogsten een schaaltje met zaden, om het eens te proberen want of het lekker is, dat hebben we nog niet uitgeprobeerd.
De zaden staan 24 uur in veel zout. Ze verschrompelen daardoor een beetje en laten vocht los. Goed afspoelen daarna!
In een potje giet ik sherry azijn bij de 'kappertjes'. Een doorzichtige azijnsoort zou mooier zijn maar dit heb ik in huis en voor de smaak is het prima. Een bloem van de Oost Indische kers erbij in (al zie je die niet goed door de donkere azijn).
Proef op de som... erg lekker! Ik ga op zoek naar kleine ieniemienie horeca jampotjes, dat is een leuk '1 portie' maatje voor deze kappertjes en een lief maatje om weg te geven. Voor het recept volgde ik de instructie in dit filmpje; kappertjes voor de armen maar in een boek zag ik een manier van bewerken waardoor de potjes langer houdbaar zijn. Wordt vervolgd...
3 opmerkingen:
Wat grappig , ik pluk de laatste dagen zo vaak de zaadknoppen weg.
Dus ik kan ze beter even laten zitten en wachten op een mini oogst.
Eet je ze dan na een dag als zout/zuur bij een salade?
Ik vind je blog altijd zo positief en vol creatieve onderwerpen.
Ga eens zoeken of ik nog een paar kleine potjes heb, groetjes!
Ik dacht altijd dat je het, net als de echte kappertjes, van de bloemknoppen maakt.
Wat bijzonder, nooit gezien!
http://inenomdekas.wordpress.com/2013/08/05/moestuin-maandag-14
Een reactie posten