Mmmm wat ruikt dat lekker naar koreander! Voordat de planten de zaden laten vallen plukken we ze alvast...
|
koreander |
|
goudsbloem |
En zoals beloofd; het andere (betere?) 'kappertjes' recept! Een nieuw voorraadje zaden (ongeveer 1 theekopje) van de Oostindische Kers zet je 24 uur in een porseleinen schaal met een halve liter water en 50 gram zout. Afgieten en afspoelen. In een pan breng je aan de kook; 250 cc wittewijnazijn, 2 laurierblaadjes, wat (verse) dille en een theelepel (gekleurde) gekneusde peperkorrels. De zaden gaan in de brandschone potjes (joepie! een telefoontje met mijn moeder tijdens hun verblijf in een hotel leverde deze prachtige potjes op, onderschept bij de keuken ;-) en overgiet je met het hete azijnmengsel. Dopjes erop een een maand laten staan zodat de smaak kan rijpen. Dat ziet er prachtig uit al zeg ik het zelf, leuk ook om weg te geven! Nog een stickertje 'kappertjes voor de armen' erop en klaar ben je ;-)
1 opmerking:
Ik loop al te speuren bij mijn oost-indische kers naar zaden. Bedankt voor dit leuke recept
Een reactie posten