Twee reuzen komen er mee van de schooltuin. Daar weten we wel raad mee! We gaan ze slachten en er zoetzuur van maken!
De afgelopen week was ik niet helemaal in mijn hum maar van inmaken krijg ik flow dus... go! De courgettestukjes in plakjes gaan 2 uren in zout. Ondertussen verheugen we ons al op de zoetzuur bij de roti. Dat is lang geleden...
Zo, 10 potjes staan gevuld af te koelen. Ik ruim de boel op en zie een stukje courgette in het gasfornuis liggen en dat... heeft zo moeten zijn. Ik doe het stukje in mijn mond en spuug het weer uit; véél te zout! Wat is er gebeurd? Ik pak het recept erbij en zie het al. Het recept is voor 2 litermaatjes courgettestukjes, ik had 4 litermaatjes courgettestukjes en heb de hoeveelheid zout vervolgens verviervoudigd...
Tja, en dan gebeurt er dit;
Een aanrechtbak vol met zoetzuur of eigenlijk zoutzoetzuur. Die kan in de kliko. Ik kan wel een traantje laten zo jammer vind ik het!
In ons kleinste kamertje hangt een Fries zinnetje, het was het eerste Fries wat manlief leerde; leuk om iets te kunnen zeggen als je bij je Fries sprekende schoonouders op bezoek gaat;
'Sa ist, en net oars'
(zo is het, en niet anders)
En zo is het maar net! Volgende keer beter!
3 opmerkingen:
Balen zeg!
Wat spitich, folgjende kear better.
Wat jammer, volgende keer beter. Balen hoor als je zo je best gedaan hebt! Gelukkig heb je het niet zo in de kast gezet...
http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/19/heerlijk-simpel
heel jammer,maar gelukkig ontdekt voor je het een keer ging gebruiken en niet terwijl je al aan tafel zat met het desbetreffende gerecht.
Een reactie posten