donderdag 21 november 2013

Mama, wat doe je NOU?!?!

Vanmiddag; ik zit aan tafel met m'n beide meiden. Terug uit school met allemaal verhalen. Ik luister, smeer m'n broodje, doe er kaas op, loop naar de kast, kom terug met een zak chips en leg chips op de kaas. Ik vouw m'n broodje dubbel en begin (knapperig) te eten...


Jongste kijkt naar mij terwijl haar ogen bijna uit haar hoofd rollen. 'Mama, wat doe je nóu???!!!' En terwijl ik moet lachen zegt zij; 'bluuuuh, dat is toch héél erg vies' om de zin af te maken met 'mag ik een hapje?' ;-)

Even later eten we allemaal een broodje met chips en dat is.... errug lekker! We besluiten dat we het 'een snack' noemen en dat we dit natuurlijk bij hoge uitzondering eten (ik hoor het al rondzoemen op school; zij krijgen chips op brood). Het idee voor dit broodje las ik eens in een tijdschrift en dat meerdere mensen dit recept kennen blijkt als ik even google. Zo zijn er wel meer bijzondere combinaties mogelijk zoals pindakaas met hagelslag die ik hier tussen de middag wel eens voorbij zie komen als er vriendjes mee eten. En wat dacht je van kaas met stroop? Die vind ik zelf heel erg lekker!

Nu snel de chips terug in de kast; tijdens het gezellig avondje mag de zak er weer uit...

5 opmerkingen:

meiske zei

chips op brood ken ik niet. Maar stroop met kaas, pindakaas met hagelslag en banaan met honing zijn hier ook favoriet hoor.

vlasje zei

Ik zag een keer, tot mijn grote afgrijzen, een vriendin smakelijk happen in een broodje zure haring met appelstroop.....

Anoniem zei

Lekker lijkt me dat! Wat wij hier wel eens eten: pindakaas met aardbeienjam, chocopasta met grillworst (mijn jongste smult daarvan!), appelstroop met appel (mijn favoriet), kaas met ketchup, geitenkaas met honing (redelijk bekend) en filet americain met een dikke laag peper (vinden de zonen heerlijk!).

Trudy zei

Leuk idee! Maar wat dacht je van een broodje kaas met een beetje zelfgemaakte vlierbessenjam erop? Ook niet te versmaden hoor!!

pieke zei

chips met worst, ook heel lekker!