dinsdag 30 september 2014

oogstyoghurt

Nu de appels weer zijn geoogst staat er bij ons regelmatig appelmoes op tafel. Zoon ontdekt daarmee deze week dit supertoetje! Of beter gezegd; hij maakt het toetje na wat we wel eens kopen in de winkel;


Men neme (of 'krijge') daarvoor een aantal appels, liefst van verschillende rassen want dat geeft superlekkere appelmoes. Zelf vind ik de appelmoes het lekkerst als er wat kaneel aan is toegevoegd. Naar smaak gaat er ook nog wat rietsuiker door. 


In het schaaltje gaat een flinke lepel (Griekse) yoghurt, een handje rozijnen, een schep afgekoelde appelmoes, wat honing en kaneel. Smullen maar ;-)

2 opmerkingen:

Trudy zei

Klinkt lekker! En laat ik nu nog appelen hebben staan : )

kruidigmeisje zei

appelmoes vermengen met stijfgeslagen eiwit. Beetje suiker over strooien en bakken in de oven.
Heet deense appelmoes.
Is heel lekker op koude dagen, en vult ook nog aardig na een maaltijd die niet zo zwaar is.