zaterdag 21 juli 2012

zoetzuur

Donderdag kwam onze oudste met een mega courgette thuis, vandaag hebben we er 6 potten zoet/zuur van gemaakt. Deze zoetzuur is erg lekker, we zijn erg gewend aan augurken uit de winkel maar deze kan zich er qua smaak mee meten.

Het recept; 
2 litermaten vol courgettestukjes
2 uien in stukjes
60 gram zout

voor het vocht;
1 liter azijn
800 gram rietsuiker
2 theelepels zout
4 theelepels mosterdzaad
2 theelepels koenjit
1 theelepel mosterdpoeder

Courgette ongeschild in kleine stukjes snijden en 2 keer een litermaat mee vullen.
Uien in kleine stukjes erbij doen en 60 gram zout toevoegen. Dit 2 uren laten staan.
Uit laten lekken in vergiet, goed afspoelen en opnieuw uit laten lekken.
Overige ingredienten aan de kook brengen, 3 minuten laten doorkoken.
Courgette/ui mengsel erbij doen, pan van het vuur halen en minimaal 2 uren laten staan.
5 minuten doorkoken, dan in goed schone potten doen.


Geen opmerkingen: