vrijdag 6 juli 2012

laatste schooldag, eetbare bomen en prachtige bloemenHet was de laatste schooldag vóór de vakantie vandaag! Het is goed dat de vakantie begint want de kinderen zijn moe. Onze jongste lag met haar hoofd op tafel bij het ontbijt, te moe om haar broodje te eten. Wat zullen ze de komende dagen uitslapen (of niet, dat is dan gek genoeg juist vaak het geval). Voor ons was het bijzonder, voor het laatst stonden we op het kleuterplein, onze jongste is kleuter-af! De laatste dag school was ook een goede reden om nu dan eindelijk eens de krultang uit te proberen en omdat mama niet zo'n held is met apparaten en papa gezellig thuis werkte was de taak snel toegewezen; handig zo'n vader!

Ik had, met mijn Pluk-de-Stad maatje en de voorzitter van de bomenstichting afgesproken een fietstocht te maken langs eetbare bomen op openbare Zutphense grond. We spraken af bij het Bongerdspad en dronken daar eerst koffie. Daarna bekeken we fruitbomen, walnotenbomen, nog meer fruitbomen en en passant ontdekten we een pruimenboom én een perzikboom! Op de foto zie je pruimen hangen (oh, als eieren...)


bongerdspad

pruimenboom

Onze oudste verraste mij met een prachtig boeket, geplukt (met permissie) op de tuin van de oma van haar vriendinnetje, ik ben geen bloemenmens maar van zó'n boeket word ik dan wel weer heel erg blij! We hebben 's avonds lekker gegourmet om het begin van de vakantie te vieren en daarna, met volle buiken nog een (warme) wandeling langs de IJssel gemaakt, een tas gevuld met zwerfvuil, de Uiterwaarden liggen er weer spic en span bij! De statiegeldflessen die we vinden zijn voor de jongste, zij heeft nog geen zakgeld maar vult zo ook een beetje haar spaarpot.
En toen kwam er ook nog een mooi boeketje van zoonlief. Nog even afspoelen in een koel bad en lekker slapen. We zijn klaar voor 6 weken vrij!

Geen opmerkingen: