Vandeweek organiseerde de serviceflat hier vlakbij een rommelmarkt. Ze doen dat elk jaar een keer en elke keer neus ik daar graag even rond. Deze keer verzamelde ik weer wat spulletjes waarvan deze appelsnijder er ééntje was. Ik zou het nieuw in de winkel niet hebben aangeschaft vanuit het idee; 'heb ik het nodig? nee...'. Maar nu voor 50 cent mocht ie toch met me mee. De afgelopen dagen is het apparaatje dagelijks gebruikt. Het is ook grappig om te zien hoe de appel als een bloem openvalt en daarna... wordt ie smakelijk verorberd. Net als de appelschiller maakt ie het eten van fruit leuk en dat is handig als je als kind niet zo'n grote fruiteter bent!
Dan een heerlijk vegetarisch gerecht! Tofu tandoori met banaan. Vooral die bananen in de saus maken het verrassend lekker. Het is al een tijdje geleden dat we het aten. Ik ken het gerecht nog uit mijn studententijd, tijdens een kerstdiner waarin iedere huisgenoot voor een gang moest zorgen, aten we deze tandoori (toen met kip). Toen we stopten met kip eten aten we bepaalde gerechten niet meer totdat we besloten ze allemaal met tofu te proberen. Bij dit gerecht is dat heel goed bevallen!
Vandaag koop ik tofublokjes in de supermarkt, ik maak van tandoori kruidenmix (vind je bij de vleeskruiden) een mengsel met zonnebloemolie en laat de tofu daar een aantal uren in marineren. Af en toe omscheppen dan trekt de smaak er helemaal in.
nodig;
1 pakje tofublokjes
1 pakje tandoori kruidenmix
1 grote ui in stukjes
2 bananen
1 bekertje slagroom
portie sperziebonen
aantal tomaten
knoflookteentje(s)
fruit de ui in olie, voeg de gemarineerde tofu toe en roerbak het geheel
snijdt de bananen in stukjes, doe erbij in de pan samen met een bekertje slagroom
prak ongeveer 1 van de bananen fijn met een vork
verwarm het geheel goed
je eet er een warme salade bij, die maak je als volgt;
knoflook fruiten in olie
beetgare sperziebonen toevoegen en
tomaten in stukjes toevoegen
geheel goed verwarmen
eten met rijst
let goed op de tafelschikking... |
... en smullen maar! |
5 opmerkingen:
Oeh, die tandori moet ik nodig eens proberen! Ik ben dol op Indiaas en op tofu en op banaan! En je zilmeta hamerslag-bestek komt me heel bekend voor, ik heb het van mijn oma geërfd.
Welke 'smaak' tofublokjes gebruik je erbij?
ha Marije,
Ik gebruik de pittig gekruid tofu van de AH. Succes!
Gesmuld werd er zeker! Dit gerecht scoorde hoge ogen bij ondergetekende en (gelukkig ook) bij haar schoonouders!
Dit staat vanavond op onze tafel !
Een reactie posten