maandag 5 november 2012

gecarameliseerde walnoten oftewel een toetjes'topper' en... hartjes!

We aten gisteren met het bord op schoot, voor de kachel. Bank en stoelen trokken we er naar toe en het was als eten rond een kampvuur! Als toetje besloten we ijs te eten en daarmee verklap ik jullie nu een supergemakkelijk, verrukkelijk zelfmaaktoetje; IJs met gecarameliseerde walnoten! Ik ontdekte dat, op zoek naar mogelijkheden om walnoten te verwerken in ons eten. 

bij het kraken van een walnoot zie je soms een hartje verschijnen
We kraken een partijtje walnoten en ondertussen smelt er een stukje roomboter in een pannetje. Is de boter gesmolten dan gaan er een paar lepels rietsuiker bij. Helemaal smelten doet het niet maar verwarm het een tijdje. Doe daarna de gebroken stukjes walnoot in de pan en hussel het even. Dit combineren met ijs en schenkcaramelstroop (en als het héél geweldig lekker moet worden dan snijden we er ook nog wel eens blokjes caramel in kleine stukjes bij)


Vanochtend wandelen we onze maandagochtendwandeling. Onder de brug liggen nog steeds 'onze' harten van al best een tijdje geleden en ook dit hart mag op de foto. Manlief spreekt daarbij de volgende wijze woorden; 'goh, het is net een steen'...






2 opmerkingen:

Trudy zei

Oei, dat ziet er wel heel lekker uit...

janneke zei

Ik had van jouw man toch iets meer gevoel voor een steen, sorry hart verwacht!!