zondag 2 december 2012

jampotmetamorfose en lekker vegetarisch; pasta met walnotensaus!

De jampotten hebben een metamorfose ondergaan... Zo tijdens het werken aan tafel ontdekken we dat die knikkers en steentjes maken dat er te weinig licht op de tafel valt en het kijken naar de lampen als ze aan zijn doet zeer aan de ogen. De oplossing moet dus zijn; de bodem moet leeg, de zijkanten moeten versierd! Dat is niet tegen dovemansoren gezegd; papier en schaartjes komen op tafel en ik duikel ons voorraadje vliegerpapier weer op. En zie hier het resultaat; het ziet er heel gezellig uit en het licht op tafel is veel beter! 
Het is heel gemakkelijk om te doen, een  A4tje in de lengte dubbel vouwen en in diezelfde richting nog een keer dubbelvouwen, daarin aan 2 kanten inkepingen knippen en dan weer openvouwen. Je zou dit in de lengte door kunnen knippen voor 2 identieke lampjes. Wij lieten een vouw zitten en schoven daar een recht stuk vliegerpapier tussen. Het geheel in de pot schuiven, pot aan de deksel schroeven en klaar is je lamp. Met 3 kinderen hebben we 3 mooie knipsels, dat betekent met 2 lampen dat er gerouleerd gaat worden...



's Avonds eten we een verrukkelijk, heel gemakkelijk pastarecept. Met walnoten!
Dat gaat als volgt; 

1 boterham zonder korst in stukjes
scheutje melk erbij zodat het brood net onder staat
2 teentjes knoflook erbij
10 gepelde walnoten
half zakje geraspte kaas
klein bekertje creme fraiche
Dit alles fijn maken met de staafmixer.
het geheel even verwarmen in een pannetje 
en eten met spaghetti of andere pasta
maak er een frisse salade naar keuze bij


1 opmerking:

Trudy zei

Geweldig zeg, dat effect bij de lampjes! En die saus probeer ik nog eens uit, ik heb een overvloed van walnoten in de kelder :)