zondag 7 september 2014

pronken met scones

Na de vakantie staan er in onze koelkast allemaal aangebroken potten jam. Door op 2 verschillende vakantieadressen 2 keer basisboodschappen te doen staat er nogal wat te kiezen. Vandaag bedenk ik daar een lekkere oplossing voor... ik ga scones bakken! 


Het recept van deze scones is niet van mijzelf (ik pronk dus eigenlijk met andermans veren ;-)  Het recept is als volgt;

oven voorverwarmen op 225 graden
200 gram zelfrijzend bakmeel
2,5 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel zout
2 eetlepels suiker
wat vanillesuiker
scheutje citroensap
50 gram boter
deze ingredienten loskneden
een handje rozijnen erbij
75 ml melk loskloppen met een ei
bij het bloemmengsel doen en kneden
(beetje apart houden voor het eind)
tafel bestrooien met bloem
deeg uitrollen en rondjes uitsteken
rondjes met melk/ei mengsel bestrijken
10 minuten in de oven 


Het is al een tijd geleden dat we scones aten maar vandaag besluiten we dat ze, met al deze jammetjes en slagroom, niet zouden misstaan op een kinderfeestje!

1 opmerking:

Mevrouw Pardoes zei

Mmmmmm! Daar krijg ik heimwee van naar Engeland ...