woensdag 25 februari 2015

dat klinkt als...

In september vorig jaar schreef ik hier over ons spaarpotje dat we vulden met wat we verdienen met de spulletjes die we verkopen op Marktplaats. Vandaag gaan we op pad om een mooie klankschaal te kopen. We rijden naar Nijmegen waar we in een winkeltje, al eerder vorig jaar, prachtige klankschalen zagen. Daar treffen we een verkoper met kennis van zaken! Hij laat de prachtige geluiden horen die de verschillende klankschalen voort kunnen brengen. En dat gaat niet zomaar, niet even snel, niet al lachend, nee, in opperste concentratie. Het duurt even maar na verloop van tijd krijgen ook wij de smaak te pakken. We draaien, tikken en slaan zachtjes tegen de schalen en kiezen er twee uit die met ons meegaan naar Zutphen. Met de schaal die ik al eens meebracht uit Nepal hebben we er nu drie.


Gedurende de rest van de dag klinken af en aan de geluiden van de klankschalen. Allemaal proberen we of het lukt en hoe het klinkt. Er komt zoveel energie vrij tijdens het draaien met een slagstok langs de rand dat het water wat we in één van de schalen deden er uitspat.
Wat een prachtige aanwinst in ons huis. Het opruimen van 'rommel' heeft gemaakt dat we deze schalen konden uitzoeken en kopen. En we hebben ook nog wat euro's overgehouden! Op het spaarpotje komt een nieuwe sticker. We gaan sparen voor een ander doel, daar gaan we nog even over nadenken.

2 opmerkingen:

In de weer zei

Wat geweldig en het geeft ook zoveel voldoening wanneer je ergens voor hebt gespaard. Ik wens je nog veel mooie klanken toe.

Vlijtig Liesje zei

Wat bijzonder zeg! Het zou echt nooit bij me opkomen om klankschalen te kopen, maar zoals je ze beschrijft klinken ze heel waardevol.