dinsdag 30 december 2014

terug van weggeweest

We zijn net weer thuis van 4 nachtjes aan de kust. Het was koud maar droog en... aan de zee is het altijd fijn! Een fijn vertrouwd huisje als uitvalsbasis en met een paar fietsen tot onze beschikking zijn we elke dag op het strand te vinden.


Geen wifi, wel spelletjes, warme kruiken en warme chocolademelk, een stapel boeken, kaarsjes en een mini kerstboompje. Opblijven en uitslapen...


Zondag was het een heerlijke dag. Zonnig en weinig wind. Om half 5 gaat de zon onder in de zee...


Ik verwachtte dat het zeewater zou gaan sissen... adembenemend mooi! In één adem las ik dit boek van Laura Maaskant uit. Ik was er helemaal beduusd van! De inhoud is deze dagen steeds bij me gebleven. Een zinnetje als; 'in het leven gaat het over wat je doet met situaties in plaats van wat situaties met jou doen' vind ik zó prachtig. Het zijn waarheden die Laura Maaskant ten volle leeft, in het boek mag je met haar meekijken in het proces van haar ziekzijn en de keuzes die ze daarin maakt en dat vind ik heel bijzonder.


Nu de wasmachine aan en op naar Oud en Nieuw! En daarna... ben ik heel blij dat het gewone leven weer z'n gangetje kan gaan. Ieder weer z'n eigen agenda, daar kijk ik ook wel weer erg naar uit ;-)

2 opmerkingen:

izerina zei

Bedankt voor de boek-tip. Ik heb het net gereserveerd bij de bieb.

Vlijtig Liesje zei

Dat boek heb ik ook gelezen! Een heftig boek, maar prachtig.