dinsdag 23 februari 2016

Doen en het voorjaar is begonnen

Er zijn taken in huis waarvoor, zonder dat te hebben uitgesproken, een taakverdeling is ontstaan. Zo zijn kwasten het terrein van manlief maar... dit weekend even niet. Daarvoor is het handig dat toevalligerwijs manlief het weekend met zoon doorbrengt in Amsterdam. Dat maakt dat er geen uitwijkmanoeuvres zijn voor mij ;-)

gewoon doen! hier geen comfortzone ;-)
Het internet en klusfilmpjes zijn dan een handige hulp; de kasten gaan van de muur, gaatjes worden gevuld, kieren gekit (ja ja, allemaal door mij en oudste!) Een etmaal drogen, opschuren en... sauzen die wand! Het resultaat mag er zijn, afgezien van een hobbeltje hier en daar ziet de wand er strak uit.

Na het middagbroodje stap ik met jongste in de auto. We hebben gehoord dat in Rheden, op de Posbank heel veel lammetjes zijn geboren. De wandeling naar de Schaapskooi is al fijn. In mijn tas zitten kaboutertjes die heel fotogeniek zijn in het bos ;-)

En dan vinden we de lammetjes, het zijn er meer dan 100, het geluid van de moeders en hun kroost moet je er maar even bij bedenken. We zijn benieuwd wat ze allemaal bespreken met elkaar... méééééh!


Dit is het liefste lammetje, of nee toch die, of toch die? We besluiten dit lammetje te adopteren. Vanaf nu mogen we ons lammetje in de stal bezoeken en kijken hoe zij groeit. Een geboortekaartje reist met ons mee in de tas terug naar huis. Heerlijk, het voorjaar is begonnen ;-)

Geen opmerkingen: