maandag 13 mei 2013

boeken ruilen 'op de stoep'

Las ik er eerder al eens iets over in een bijlage van de Trouw, vandeweek kwam het voorbij op het blog van de Verdubbeldame; the Little Free Library! Kleine bibliotheekjes langs de weg waar je een boek uit mag lenen of ruilen voor een ander boek. In Zutphen zit zo'n bibliotheekje, vandaag ga ik hem opzoeken en een boekje achterlaten...


Ik wandel door een wijk waar ik nog niet eerder ben geweest en ja hoor, gevonden! Ik heb een boek in mijn tas 'liefdevolle vriendelijkheid', die laat ik achter. Na even neuzen besluit ik 'Roald Dahl, de Griezels' mee te nemen.Wat een handige constructie. Twee kleine kastjes waarbij een deel van de houten deurtjes is vervangen door plexiglas zodat je de boeken kunt zien staan. Wat een vriendelijk gegeven zo'n kastje in de straat. Vanaf nu kijk ik in de kringloop ook naar kleine kastjes. (Mocht ik een tweede 'free library' in onze stad starten dan zal ik daar hier verslag van doen ;-)

9 opmerkingen:

Anoniem zei

O mag ik die na jou? Dan zet ik 'm tzt weer terug!

Anoniem zei

Wij denken na over een neem-maar-lekker-mee kastje met boeken, kleine spulletjes, zaden,
etc. Ik ga dus ook op zoek naar kleine kastjes bij de Kringloop :-)) en op M'plaats zoeken. Lijkt me heel leuk!

Trudy zei

Wat een leuk idee weer... zou hier op de stoep in Brummen ook miet misstaan :)

De Verdubbeldame zei

Leuk dat je meteen de daad bij het woord gevoegd hebt, en wat een schattig bibliotheekkastje!

janneke zei

Laat me even weten als je begint. Ik heb een paar boeken staan om weg te brengen!

Marianne (neemt de ruimte) zei

Waar staat dat kastje? Toevallig zocht ik gister tevergeefs naar een 'free book zone' in Zutphen - maar dit is eigenlijk net zoiets, alleen dan buiten. Daar kunnen mijn huidige 'free books' vast ook wel heen.

Inenomdekas zei

Wat een leuk idee!

Sandra zei

Fantastisch idee. Ik zou dat hier ook wel willen doen. Gewoon pal voor de deur in de stad.

mulsies zei

Toevallig je kaartje gevonden dat je in mei achterliet bij ons "kleine gratis bibliotheekje" aan de Stuurmanstraat in Zutphen. Dus nu pas heb ik gezien wat je over ons schreef....leuk. Als je kastje klaar heb kunnen we een keer boeken ruilen....om de collectie wat op te frissen . . . . :-)
Groetjes,
Frans-Jan