zondag 19 mei 2013

wegwerpmaatschappij of ruileconomie

2 schoenenkastjes staan ons al een tijd in de weg. Eens waren ze praktisch maar sinds het verbouwen van onze schuur zijn ze niet meer nodig. Gisteren besloten we dan ook; ze gaan weg! Ik zette ze op de stoep voor ons huis, op de lantaarnpaal de tekst; 'gratis meenemen'...



Ik rommelde nog even binnen en na ongeveer 5 minuten liep ik naar buiten, ik was nieuwsgierig... en wat schetst mijn verbazing? Ze waren weg! Waar wij niets meer in zagen komt een ander van pas; perfekt!



Kort daarvoor bracht ik flessen naar de glasbak. Dat is een (niet bedoelde) verzamelplaats van afval, een soort grofvuil. Altijd laat ik mijn blik even gaan over wat daar allemaal ligt... Af en toe neem ik iets mee, zonde dat het anders gewoon vernietigd wordt. Gisteren lag hij daar, een nog nieuwe knuffel (hoet heet ie ook alweer?)


Hij zit te wachten in de trommel op ander wasgoed want moet, gevoelsmatig, wel eerst in bad voordat ermee geslapen kan worden... Oudste maak ik blij met 2 nieuwe potjes nagellak, een kleurtjestester en steuntjes voor tussen je tenen als je je teennagels lakt; échte must haves voor een 12 jarige ;-)


Los van het feit dat het jammer is dat mensen bruikbare spullen bij het vuil zetten was gisteren voor mij en iemand anders een dag van krijgen zonder betalen, een soort ruilen dus; Beter!

Als we nou eens, bij alles wat we overhebben, bedenken of iemand anders daarmee blij zou kunnen zijn dan liggen de straten straks vol kadootjes! Als het niet wordt meegenomen wel daarna naar de kringloopwinkel brengen natuurlijk ;-) Vandaag gaan de teveel gezaaide paprikaplantjes op de stoep...



We noemen 'm 'kermit' totdat we weten hoe hij werkelijk heet ;-)

en hij heet... Mr Jummy!


10 opmerkingen:

izerina zei

Zo heb ik een oogje op een waarschijnlijk gestolen fiets. Staat die er na de vakantie nog,dan nemen we hem mee. Aangifte doen bij de politie. En dan wachten. Komt de eigenaar,dan is er eentje blij. Zo niet,dan hebben we een fiets weg te geven volgend jaar. We deden dat al eerder.

Firma Fluitekruid zei

Helemaal mee eens! Ik kom net terug van een kledingruil met mijn buren, gewoon buiten op straat. Er zat deze keer niks voor mij bij, maar dat vind ik niet erg, mijn kledingkast puilt uit. Wel heb ik een paar buren erg blij gemaakt met jurkjes en tunieken. Fijn dat ze hun bestemming gevonden hebben! En alles wat nu nog over is gaat naar de ruilwinkel.

Anoniem zei

Uit dezelfde doos als waar de knuffel in lag, nam ik drie schriften mee, een glazen kom op een houten standaard en twee kleine speelgoedaapjes. Wat fijn dat wij er dan nog dingen uit kunnen grbuiken he!

sime zei

Dat is Mr. Jummy (Sultana) !. Het pompoenplantje (!) doet het al goed hoor ! Hou U op de hoogte, groetjes Siek.

sjouke zei

Volgens mij heet hij mr. Jummy. Leuk hoor dingen gratis weggeven, doe ik ook vaak op Facebook. Ik vind het dan ook leuk om nog te horen wat mensen er mee doen en hoe blij ze zijn!

Anoniem zei

Die knuffel werd gebruikt in de reclame voor die kleine bakjes yoghurt voor vrouwen met een opgeblazen gevoel.

Helena zei

Dit is een betere economie!

De Verdubbeldame zei

Wat leuk zeg. En nu lijkt het net of je de lantaarnpaal mag meenemen.
Dankje voor je mailtje trouwens, sorry dat ik nog niet heb geantwoord...

Sandra zei

Dat heb ik ook eens gedaan. En het was allemaal snel weg.
Leuke knuffel!

Anoniem zei

he jammer dat ik niet bij je in de buurt woon , die paprikaplantjes had ik dan ook meegenomen, ik heb al 3 jaar geprobeerd om uit zaadjes plantjes op te kweken,maar niet gelukt en de 2 plantjes die ik op een biologische markt kocht hebben ook de geest gegeven. leuk idee trouwens om zo iets aan de weg te zetten met de aanwijzing dat het gratis is.