vrijdag 3 mei 2013

oogsten, maar dan anders

We lopen door een onbekende supermarkt, dat is altijd leuk als je een dagje uit bent... En wat zien we daar? Een bak met afgeprijsde spullen! Wat leuk; een zak met groenten voor 99 cent en een zak met fruit voor 99 cent! Een blik op de zakken vertelt dat er echt van álles inzit, het zijn allemaal spullen waarbij niet te lang gewacht moet worden met consumptie of verwerking. Het voelt een beetje als oogsten; werk aan de winkel!


Thuis bekijken we de inhoud van de zakken, we eten allerlei soorten fruit 'met een plekje' zoals pruim, nectarine, peer, allerlei soorten appel... 


Van de groente kunnen we veel gebruiken voor het avondeten, de rest kan in stukjes in de diepvries...

komkommer met een schaafplekje...

Van de avocado's maken we een flinke schaal guacamole, zakje nacho's erbij en smikkelen maar! En van het fruit wat we níét opeten maak ik een pan appelmoes. Die eten we een avond later bij gebakken aardappeltjes en komkommersalade!


Ik las eens over 'dumpsterdiven'; mensen die moeite hebben met de weggooimaatschappij duiken in containers van winkels en halen daar nog veel prima eetbaars uit... Al eens zag ik veel weggegooide groenten liggen in de vuilnisbak van de groenteafdeling omdat toevallig het deurtje voor de vuilnisbak openstond.... Wat deze supermarkt doet vind ik een práchtige, duurzame oplossing! Een win-win-win situatie. De supermarkt krijgt nog iets voor zijn producten, de klant heeft een leuk voordeeltje (cq kadootje!) én... nog prima voedsel wordt niet weggegooid!

1 opmerking:

Anoniem zei

Die supermarkt heeft wel een hartjessteentje verdiend!