zondag 28 juli 2013

een beetje aardiger

De tas met garen is beneden want jongste wil graag vingerhaken. Oudste en haar vriendin haken een eindje mee en dan ontstaat opeens een plannetje; de tas gaat mee naar boven en urenlang wordt er heerlijk rustig gefrobeld en gekletst. De meiden komen beneden met een mandje met meer dan 100 vriendschapsbandjes! Tja, en wat moet je daar nou mee doen? Uitdelen in het winkelcentrum!


In het winkelcentrum zijn mensen blij verrast; ze vragen wat het bandje kost en horen dan dat het gratis is. Diezelfde middag nog lopen er veel mensen in de wijk met een vriendschapsbandje, medewerkers van de supermarkt hebben er ééntje gekregen die mooi kleurt bij hun winkeljasje. Als ik later de winkel inloop zie ik de verkoper bij de servicebalie met een bandje van dochter en vriendin en ben ik heel trots op die meiden!

De eigenaar van de snackbar geeft er een prachtige draai aan; hij roept de meiden bij zich en allebei krijgen ze een ijsje. De dag kan niet meer stuk! Iedereen blij en het is een middag die ze zich later nog zullen herinneren ;-) Heerlijk toch om dit soort dingen te doen als je vakantie hebt.


De tekst hierboven is dan ook helemaal van toepassing. Ik zag hem in de 'flow' en ben het er helemaal mee eens! Vriendelijk zijn kost namelijk helemaal niets! En kijk eens wat het oplevert; naast een ijsje een heerlijke middag (en vast heel veel glimlachen van ontvangers van zo'n bandje ;-)


3 opmerkingen:

izerina zei

Wat een leuk idee,dat weggeven! Ze hebben veel mensen weer een goed gevoel over de jeugd gegeven.

Inenomdekas zei

LIEF!

Krappe Kas zei

Wat ontzettend leuk dat ze dat zo gedaan hebben! Jammer dat ik niet in het winkelcentrum liep ;-)