dinsdag 30 juli 2013

Niet lezen maar doen!

Hoe toevallig is het dat ik in een week tijd op verschillende plaatsen aanloop tegen 5 boeken van Deepak Chopra voor een zacht prijsje? Op de foto de stapel boeken op mijn nachtkastje (voor de foto gefatsoeneerd tot een net stapeltje ;-) Op de achtergrond mijn lamp; hoe hoger de stapel wordt hoe meer er sprake is van 'sfeerverlichting' in plaats van 'licht'. En zie je Woefdram? Die is al bij mij zolang als ik me kan herinneren...


Ik hop van het ene naar het andere boek. Ik lees ze dwars door elkaar heen en begin bij de betreffende bladwijzer. Er ligt een stapel bladwijzers in mijn nachtkastje; afdrukjes van de voetjes van de kids, gelamineerd en daardoor eindeloos te gebruiken.


Ik ben ontzettend blij met de boeken van Chopra. Gisteren las ik twee bladzijden en zat vervolgens de hele avond vol met wat ik ervaren had tijdens het lezen. Ik kon de kennis die ik opdeed helemaal vertalen naar situaties waar ik dezelfde dag en de dag ervoor in belandde. Situaties waarvan ik jaren daarvoor aardig van mijn stuk zou zijn geraakt. Dat van mijn stuk zijn gebeurt nog steeds maar vergeleken met vroeger nog maar heel kort. Ik kan een situatie nu zien als 'leersituatie' waarin ik mijn houding kan kiezen. Was vroeger, zonder dat ik me daarvan bewust was, spiegelen mijn reactie (oftewel; hetzelfde doen of met dezelfde negatieve energie iets terugdoen), nu staan de woorden 'accepteer' en 'mededogen' op de voorgrond.


Hoe moe ik gisteravond ook was, ik was klaarwakker! Waarom? Binnen een straal van een meter wist ik een heerlijke stapel boeken. Boeken die mij antwoorden geven, me helpen op een positieve manier in het leven te staan, me helpen te kijken naar stressvolle situaties. De 'goed nieuws krant' waar ik me graag op zou abonneren krijgt zo een heel andere betekenis. Waarom zou je lézen over goed nieuws? Goed nieuws moet je niet lezen maar dóén!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha, ik zie ook De ontembare vrouw, een geweldig boek waar ik tijdens mijn studie uit moest lezen, wat ik heerlijk vond! Deepak ken ik eigenlijk niet, ga er eens naar op zoek in de kringloopwinkel, wie weet!

Sandra zei

Heel erg fijn dat boeken jou dat gevoel kunnen geven.
Boeken helpen mij soms ook.

izerina zei

Hier staat ook een boekenkast vol met Deepak Chopra. Veel lees en leefplezier