zondag 14 juli 2013

zelluf doen en zelf verdiend

Een tijd geleden vroegen we een offerte aan voor het verwijderen van 3 seringenstruikbomen. Dat zou, inclusief afvoeren, 200 euro's kosten... Dit weekend gaan we aan de slag met de laatste (en dikste) struikboom die nog in de tuin staat (de andere hebben we er een tijd geleden al uitgehaald). Zagen, hakken, trekken en duwen en dan eindelijk, onder luid gejuich... is de reus geveld! 


Er volgt nog een zaag- en knipsessie. In alledrie compostvaten gaat een mand met fijngeknipte takjes, de stukken hout worden opgestapeld in het houthok. Ziezo, dat staat netjes! We krijgen een vierkante meter tuin terug, die kunnen we eetbaar maken. We voelen ons rijk; alsof we 200 euro's hebben verdiend. En dat is natuurlijk ook een beetje zo, nou ja... we hebben ze niet úitgegeven.

helemaal als je knipt zijn het net 2 etende vogels...
Manlief maakt een verrukkelijk zomers gerecht; linzen met tomaten en gorgonzola ('vaders maken altijd nieuwe dingen, moeders maken altijd dezelfde dingen' is de conclusie van de kinderen).


En daarna eten we een lekker toetje ;-) Eerst met een zakmes de takken van de sering bewerken tot puntjes zonder schors en dan...Door zelf de seringen te verwijderen bespaarden we dit weekend 200 euro. Het leverde ons een leuke dag op én... we trakteerden onszelf op een nieuwe vuurkorf ;-)

2 opmerkingen:

De Verdubbeldame zei

Even off-topic: als reactie op jouw berichtje op verdubbeldame.nl heb ik (daaronder) wat foto's geplaatst van de hartjes die ik on onze wijk tegenkwam. Speciaal voor jou natuurlijk :)

Inenomdekas zei

De foto's laten een fijn weekend zien!

http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/15/moestuin-maandag-10