dinsdag 9 juli 2013

share a 'sap' en een beloning voor mijn werk

Het beste bewijs van de goedgekeurde smaak van iets nieuws is de vraag of, in dit geval, de zelfgemaakte limonade mee mag naar school! Tussen de middag komt vriendin van oudste mee lunchen en vraagt of ze onze nieuwe limonade mag proeven... Nu maar hopen op snel meer smaakvariatie; de pruimen, bramen, vlierbessen, kornoeljebessen en liever nog een combinatie van deze smaken. Van oudste's feestje staat nog een lege fles; die kleurt prachtig bij het bessensap en draagt nu de tekst; 'share a sap with friends!' Er ligt een voorraadje citroenen klaar op de fruitschaal, die extra vitamientjes zijn ook mooi meegenomen ;-)


's Ochtends, als het nog niet zo warm is, maak ik in de Buurtbongerd de boomspiegels vrij van onkruid. De Oost Indische kers die rond de bomen groeit trekt lieveheersbeestjes aan en die beestjes eten weer de luizen uit de bomen. Leuke bijkomstigheid is dat het práchtig staat al die oranje bloemen onder de bomen. Maar dat gras, die brandnetels en ander sterk groeiend spul wat er tussengroeit mag weg. Dat ontneemt voeding wat naar de bomen moet. Tijdens m'n klus trek ik per ongeluk een Oost Indische Kers plant uit de grond, gelukkig blijven er nog genoeg staan, ik zie het maar als beloning voor m'n werk. En eigenlijk hou ik wel van zo'n eetbare bos bloemen; die gaan vanavond op de sla!


Sla uit de tuin (het kropje wat de slakken hebben laten staan ;-), komkommerkruidbloemetjes, bloemblaadjes van de goudsbloem en bloemen van de oostindische kers... bijna te mooi om op te eten!


1 opmerking:

Firma Fluitekruid zei

Mooi, hé, al die bloemen in de sla.
Al die kleuren op je bord maken van eten een feest!