woensdag 3 juli 2013

oogsten en daarvan smullen

Met z'n drietjes fietsen we naar oudste's schooltuintje. Wat is het daar heerlijk! Alles groeit als kool, dus ook het onkruid ;-) We halen twee grote emmers onkruid tussen de planten vandaan en daarna... mogen we oogsten! Pluksla, véél peultjes en mooie dahlia's. Op een open stukje gaan preiplanten in de grond en al doende kijk ik de kunst af. Ongelooflijk hoeveel er geoogst kan worden van 15 vierkante meters!Een paadje in het midden, dan een rotondetje met daarbinnen een tipitent, dan weer een paadje naar een zelfgemaakt bankje. Ikzelf vind het een heerlijke plek om te zijn, hoe moet dat dan zijn voor een kind die het tuintje zelf vorm mag geven. Je doet goed je best en kijk eens wat dan allemaal je beloning is...


prachtig vind ik dit
Thuisgekomen gaan we nog even verder in eigen tuin. De laatste stengeltjes rabarber voor dit jaar, een bakje aardbeien, kruisbessen voor jam, een bosje pepermunt om te drogen en een handvol snijbiet. Dat is een goed gevoel, allemaal zelf verbouwd!


En vanavond eten we broccolitaart met pluksla vers van oudste's land. Het is een heerlijke vegetarische hartige taart, voor het recept klik je hier


4 opmerkingen:

Becca zei

Héééééérlijk!!

Zó leuk om anderen ook zo te zien genieten van wat ik paradijs vind!

Lekker hoor al die verse groenten!

Sandra zei

Zalig. En ziet er heel erg lekker uit.

Firma Fluitekruid zei

Leuk hé, die schooltuintjes! Ik geef sinds kort les op de schooltuintjes en geniet ervan als ik zie hoe trots die kids zijn op hun tuintje.

Nanny zei

Heerlijk! Prachtig zo samen met de kinderen te genieten. Natuurlijk heel leuk om de vruchten van het eigen werk te plukken.