zaterdag 11 mei 2013

moederweek, koekkoek en... doe dat!


Er gebeurt iets heel geheimzinnigs, iets met fluisteren en portemonnees, er worden muntjes uitgewisseld. Ik moet op de stoel gaan staan en krijg met een zwaai van achter een rug een prachtig bosje bloemen mét hartje! Van drie persoontjes een kus; voor moederdag! Het gesprekje wat zich daarna ontvouwt, daarvan geniet ik misschien nog wel het meest; wat de bloemen per stuk gekost hebben, dat dat goedkoper was dan een hele bos, dat dat hartje ook niet zo duur was en er dus ook nog wel bij kon en of ik ze mooi vind? Ik vind ze práchtig! Ik maak een mooi plaatje om ze hier te kunnen laten zien, het boompje vond ik op de Oranjemarkt, de appel en peer (nep) in de kringloop.


In de kast staat nog een pak bakmix voor 'Cake en Koek'. Die ga ik vandaag maar eens maken... Oudste kocht in de kringloop de bakschaaltjes, daarin bakken we dan gelijk iets appeligs. Bladerdeeg vullen we met een appelmoes/rozijnen/kaneelmengsel na de bodem eerst flink bestrooid te hebben met havermout. Bestrooien met suiker; altijd goed!

koekkoekVandeweek had ik een bijzonder gesprekje met een buurvrouw. We hadden het over de 3D printer waarmee de gekste dingen uitgeprint kunnen worden zoals bijvoorbeeld nu een pistool. Ik las dat bericht 's ochtends en het hield me de hele dag bezig. Haar was het precies zo vergaan. Het is heel gemakkelijk om je humeur en blik op het leven te laten bepalen door dingen waar je van schrikt. Het gevoel dat er dingen gebeuren waar je helemaal niet achter kunt staan en waar je ook nog eens niks aan kan doen kan je verlammen. Gelijk voelde ik ook heel sterk iets anders; laat ik niet focussen op dingen waar ik niets mee kan, laat ik me richten op dingen waar ik wél iets mee kan! Iets kleins doen en van onderaf beginnen kan op een positieve manier zeker iets veranderen in de wereld! Blijf doen waar je in gelooft! Die overtuiging voelen buur en ik allebei. Vandaag kreeg ik een mailtje waarin ze me de volgende tekst stuurde, de samenvatting van wat ik hierboven schreef;


Vraag je niet af wat de wereld nodig heeft


Maar vraag je af wat jou tot leven brengt

En doe dat

Want wat de wereld nodig heeft

Is mensen die tot leven gekomen zijn

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Da's mooi gezegd! Iedere keer een stapje! En die appelbaksels zien er heerlijk uit, ik ga ze morgen ook bakken want mijn kinderen doen niks aan moederdag ...

Firma Fluitekruid zei

Mooi citaat!

De Verdubbeldame zei

Die tekst heb ik hier ook hangen! “Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive” (Howard Thurman)