donderdag 10 oktober 2013

opruimen en weggeven

Al ruimend en opruimend door ons huis was gisteren de kledingkast aan de beurt. Eén wand van de inloopkast bestaat uit een stang met daaraan alles wat moet hangen. Een stang waar overhemden over elkaar hangen in verband met tekort aan knaapjes. Jasjes, broeken, mijn trouwjurk en alle winterjassen. Nul systeem! Tijd voor een nadere inspectie... Een uurtje later hangt alles keurig in het gelid. Langere dingen achteraan, dan de overhemden met korte mouwen, dan de overhemden met lange mouwen, alles op kleur gesorteerd! Dan volgen de colbertjasjes en daaronder een gesloten bak met winterjassen, een mand met mutsen en sjaals. Een aantal spullen kan weg, dat is fijn. En nu... zo houden!Een andere kast in huis waar het ook gemakkelijk een rommeltje wordt is... de kadootjeskast. Het is een flinke kast met 4 planken en die kast staat lekker vol en oh, wat is die kast handig! Het is een soort winkeltje in m'n eigen huis. Hoe vaak komt het niet voor dat een klein presentje nodig is, voor een juf, een klasgenootje, een zomaar kadootje, een aardigheidje. We duiken even in de kast en voila; geregeld! Omdat ik niet zo van shoppen hou koop ik van een succeskadootje vaak meer in een keer als de prijs aantrekkelijk is. Daar profiteren we dan later steeds weer van.

In die kast staat ook al een tijdje dit boekje. Het is een boekje van Conimex, er staat geen jaartal in maar het is al lang geleden uitgegeven (ik ken het nog van thuis, dat is nu zeker 25 jaren geleden). In dit boekje staan Oosterse gerechten met het recept hoe je ze helemaal zelf kunt maken. Uit dit boekje maak ik bijvoorbeeld altijd onze pindasaus. Wat leuk is aan dit boekje is dat de pure ingredienten worden genoemd. Toen ik later eens contact opnam met Conimex met de vraag of ze nog zo'n boekje voor me hadden bleek dat niet het geval te zijn. De boekjes die nu worden uitgegeven vermelden recepten met als ingredienten de Conimex mixen.


Dit boekje, in nieuwe staat en gevonden in de kringloop, wil ik graag aan iemand kado doen. Dus... hou je van Oosters eten en wil je graag met de pure ingredienten de lekkerste gerechten maken? Laat dan even een berichtje achter of mail het mailadres wat je hiernaast ziet staan...


6 opmerkingen:

Astrid zei

Ik heb wel interesse in het boekje en wil in ruil jou daarvoor een paar mooie ansichtkaarten toesturen, die weer in de cadeautjeskast kunnen voor een krabbel bij een cadeau of om zomaar naar iemand te sturen.
Groetjes.
Astrid

hester zei

Lijkt me erg leuk. Ik zoek voor veel dingen nog alternatieven voor pakjes en zakjes, dit boekje zou dus erg welkom zijn!

Tante Trijns zei

Al tijden een "stiekeme" meelezer van je blog en nu eindelijk es een berichtje! Wat ben je inspirerend met je enthousiasme en je leuke ideeen. Bedankt! En nu dan dat leuke boekje dat je zomaar weg wilt gaan geven....ik loot graag mee voor een kansje, hoor! En jij heel veel succes met alles. Je kids, tuin, huishouden, buurtbongerd, opruimwoede binnen en buiten. En ik...ik blijf gráág meelezen!
Doeg!

Alfons zei

Ik doe ook graag mee... Ben een halve Pinda zoals ze dat noemen... Maar kook graag en zeker indisch eten wordt hier in Duitsland gewardeerd!!

Alfons zei

Ach ja, nog vergeten... Omdat ik een E 621 allergie heb moet ik puur koken.. Niet altijd is Unilever daar de beste partij, maar met zelf gemakte pindakaas gaat het ook. ;-)

janneke zei

Erna, mag ik het boekje even inkijken voor je het weg geeft?
In ruil voor haarverzachter, haha.