zondag 27 oktober 2013

puur geluk

Het regent pijpestelen maar we besluiten ons oorspronkelijke plan uit te voeren; we gaan een dagje naar Amsterdam! Hoe dichterbij we komen hoe droger het wordt. Als we op de Pure Markt lopen zegt zoonlief; 'altijd als we hier zijn schijnt de zon, zélfs als het regent'. En daarmee verwoordt hij precies hoe wij een dagje Amsterdam altijd ervaren...


De eerste kraam die we zien overvalt mij gelijk in positieve zin; hier wordt niets verkocht, hier wordt GELUK uitgedeeld! De kraam staat er om de Geluksroute te promoten die dit weekend 'gedaan' kan worden in Amsterdam-Oost. Mensen die iets te geven hebben bieden op 'gelukspunten' hun kennis of vaardigheden gratis en voor niets aan. Een kaartje als hierboven is toch prachtig om aan iemand te geven en de ideeen die ter inspiratie achter op het kaartje staan zijn prachtig. Wat mij raakt is te ervaren dat op zoveel plaatsen in het land op zoveel verschillende manieren maar met dezelfde intentie hetzelfde wordt ondernomen; Geef! Deel! Doe! Er zijn mensen die over hebben (geluksbrengers), er zijn mensen die wel wat geluk kunnen gebruiken (geluksplukkers). Die met elkaar in contact brengen maakt dat geluk groeit want geluk delen brengt meer geluk teweeg (lees ik in het foldertje).  Delen is vermenigvuldigen ;-)

het geluk omarmt mij!

Als je uit Zutphen komt dan moet je om dit fietsje met slot wel een beetje lachen, kinderen zijn boefjes ;-)


We rijden door de stad, langs mijn vroegere werkplek (het OLVG), parkeren onze auto in de straat waar ik eens woonde...... en wandelen dan met elkaar naar het Rijksmuseum. Het voordeel van een Museumjaarkaart is dat je 'even' een museum kunt doen. Zou anders de entreeprijs een drempel vormen, nu lopen we even naar binnen, gelijk door naar de Nachtwacht van Rembrandt. Het is erg druk in het museum en na nog wat schilderijen gaan we weer naar buiten. We 'doen' samen het Rijksmuseum een andere keer nog wel eens over.


Bij de 'I Amsterdam' letters voor het museum is het razend druk. We ontdekken dat de namen van de kinderen helemaal geschreven kunnen worden met de letters uit 'I Amsterdam'. Dat wordt een hele fotoreportage;  op, aan, onder en in de letters gaan ze alledrie op de foto (voor één letter moeten we aan de achterkant fotograferen). Dan nog een ommetje door de PC Hooftstraat en ons dagje is geslaagd. We rijden terug naar huis en bereiden ons voor op... morgen, want dan zit de vakantie er weer op.

Geen opmerkingen: