dinsdag 29 oktober 2013

een kastje

Het is weer tijd voor 'een kastje per dag'! Ik heb hier eens geschreven dat het huishouden niet zo mijn interesse heeft ;-) maar van mijn huis houden, dat doe ik wel! Er is een kastje wat me al langere tijd wenkt; het is een open kastje in de keuken. Een kastje waar op de onderste plank allemaal dingen gelegd worden die 'even ergens neergelegd moeten worden', waarvan de 2e plank de plank met kookboeken is en de derde plank 3 emaille schalen draagt met daarin batterijen, zegeltjes, dat soort dingen. Ik pak m'n emmer zelfgemaakt wasmiddel erbij en een sponsje en ga aan de slag. 


Het voordeel van aan de slag gaan is erachter komen wat je eigenlijk allemaal hebt! Ik kom m'n kiemkweekschaaltje tegen en een doosje met allemaal kiemzaden! Die ga ik weer eens gebruiken! In het schaaltje doe ik zaden van radijs en mosterdzaad. Ik vul het schaaltje zover met water dat de zaden in het water staan. Zo kan het kiemproces op gang komen. Morgen gaat het water eruit en vers water er in zodat het net het roostertje raakt. Dan een paar dagen wachten voor knipklare vitamientjes!


Ik vind daar ook het horloge van jongste, daar is ze even later héél blij mee (oh, dáár is mijn horloge!). Ik vind er dingen die geen naam hebben, met bestemming oud papierbak, de prullenbak of voorraadkast. Als laatste zijn de emaille schalen aan de beurt. De foto is gemaakt ná de poetsbeurt want vóór die tijd waren ze een tint donkerder ;-)


Tja, en als ik dan toch één keer bezig ben dan ook maar even de waterkoker ontkalken en de vaatwasser met sop en schrobber een flinke beurt geven. Terwijl ik m'n blogje schrijf draait de machine een heet programma met soda en azijn. Ik moet denken aan een uitspraak van mijn moeder en hoor het haar zo zeggen; 'als die schaal/waterkoker/vaatwasser kon praten...'

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een prachtige kleuren, die emaille schalen! Wauw!

Trudy zei

Is het toeval of juist niet... ik zei gisteren nog tegen Jan dat het weer tijd werd voor.... een kastje per dag! En net wat je zegt: je komt er zo meteen weer achter hoe rijk je bent, leuk toch? Nog even een vraagje: is het ook mogelijk die zaden te kiemen zonder zo'n speciaal bakje, en zo ja, hoe dan?

Anoniem zei

ik heb een schelp in mijn waterkoker en sinds ik dat doe hoef ik hem niet meer te ontkalken