zaterdag 12 oktober 2013

ruzie maken maar dan anders

De volgende Loesje hangt al een tijd op onze koelkast. Een gewéldige uitdaging inderdaad om elkaar een compliment te geven tijdens het ruziemaken. Dat gaat natuurlijk ook helemaal niet maar leuk is het wel, probeer het maar eens. Wat de tekst in ieder geval wel duidelijk maakt is dat je, terwijl je ruzie maakt, gewoon met elkaar in contact kunt blijven. Ikzelf kan niet zo goed tegen geruzie en wil al snel naar het gesprek over 'wat wil je dan wél?' 


Als kind kom je vaak in situaties waarin het lekker knettert, waarin je dingen worden toegevoegd die niet eerlijk zijn of die je uit de tent proberen te lokken. Als we het daarover hebben thuis vertel ik dat dat situaties zijn waarin je iets kunt leren, waarin je iets kunt oefenen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, ik ben de eerste die dat beseft! Maar je ervan bewust zijn is belangrijk. Je hoeft niet mee te gaan in dezelfde energie, je kunt er iets anders tegenover zetten. En zo vertelde oudste me gisteren over een situatie en hoe ze die had opgelost; Er kwam iets onvriendelijks naar haar toe en ze reageerde naar de zender als volgt; 'dat kan helemaal niet joh, want ik ben perfect.... en jij oók!' Thuis moet ze nog erg lachen om het verbaasde gezicht van de zender en ik... ik geniet met haar mee en ben heel trots op mijn grote meid! ;-)

t-shirt van zoon...
Manlief vond vandeweek dit filmpje en wat hebben we erom gelachen! Ik wil het jullie graag laten zien... (klik maar eens op de link)4 opmerkingen:

izerina zei

Geweldig van je dochter!

Firma Fluitekruid zei

Wat een gaaf filmpje! Ik ben grote fan van zowel Boddé als Torn, maar deze kende ik nog niet...

marijke zei

wat een leuk filmpje , we hebben ons zitten bescheuren hier ;-)

Tineke zei

Vandaag (via plonia) voor het eerst op je blog op bezoek geweest. Ik voelde me er thuis. Heerlijk gelezen over van alles en nog wat. Ik kom zeker terug :-)