donderdag 17 oktober 2013

leuk en mooi

Vandaag hoef ik niet na te denken over het onderwerp van mijn blogje... Ik word verrast met het berichtje door firmafluitekruid genomineerd te zijn voor een 'Liebster Award'! Waarvoor dank!
Bij de vragen 3 en 5 en 10 plopt er gelijk iets naar boven. Het zouden zomaar drie onderwerpen voor blogjes kunnen zijn.  Ik ga die drie vragen beantwoorden, dat vind ik leuk!

3. Met wie zou je wel een dagje willen ruilen?
Met mijn kinderen! Als ik ze zie spelen, tekenen, dansen, zingen, lachen, de tijd vergeten dan zou ik wel weer eens jong willen zijn maar dan wél... met de kennis die ik nú heb ;-) 

5. Wat vind jij echt onwijs irritant?
Als jongste thuiskomt met een vriendenboekje (ik noem het 'moederboekje' want vooral moeders schrijven er in ;-) en één van de vragen is; 'waar heb je een hekel aan?' dan verander ik die zin in 'wat vind je leuk?' en laat jongste dat beantwoorden. Toen ik zelf mocht schrijven in het boekje van jongste beantwoordde ik de vraag 'waar heb je een hekel aan' met; 'nadenken over dingen waar ik een hekel aan heb' 

10. Wat zou je doen met een half miljoen?
Die vind ik leuk! Ik heb daar wel eens over nagedacht. Ik zou de gemeente bellen en vragen waar in de stad nog bomen geplant mogen/moeten worden (de geldkraan voor nieuwe aanplant is bij onze gemeente momenteel dicht). Als zij de plaatsen en hoeveelheden aangeven betaal ik ze op voorwaarde dat het allemaal fruit- en notenbomen zijn ;-) Vandaag schrijf ik voor het eerst een blogje zonder inspiratie van een foto! Grappig eigenlijk, ik begin altijd met een foto en daaromheen ontvouwt zich mijn verhaal. Ik zoek op m'n mobiel naar een geschikte foto en blijf hangen bij deze... ach, wat mooi, zucht! Vanmiddag komt de thuiskapper en gaan ze eraf... ze is 7 en wil wel eens wat anders ;-)3 opmerkingen:

Anoniem zei

kijk dat vind ik iets waar ik me helemaal in kan vinden , fruit en notenbomen in het gemeente groen, waarom staan er wel tig eiken bomen en wilde kastanjebomen, waar je behalve knutselen niet veel mee kunt en in de stad heeft het ook weinig nut voor de dieren , want de dieren due eikels en wilde kastanjes eten, daarvan vind je er weinig van in de stad, dus waarom geen bomen waar we met zijn allen plezier van kunnen hebben

Firma Fluitekruid zei

Fruit- en notenbomen, wat een goede investering! Bedankt voor het beantwoorden van de vragen.

En wat een prachtig haar heeft je dochter...Kan me voorstellen dat je even moet slikken als die thuiskapper komt. Maar ja, het is haar haar, en zij beslist.

Vlijtig Liesje zei

Vriendenboekjes heb ik al heel lang niet meer gezien!

Ik denk dat ik het liefst even zou willen ruilen met een kloosterling. Even rust aan mijn hoofd.