vrijdag 4 oktober 2013

huishouden of van je huis houden

Ik voer een eeuwige strijd met een terugkerend onderwerp... huishouden is niet mijn ding! Wat kan ik tevreden zijn als ik eens een flinke klus in huis heb aangepakt maar wat naar nou, dat dat steeds overnieuw moet ;-( In mij spreekt altijd een stemmetje; 'Erna, je bent toch huisvrouw? Aan de slag!' En altijd weer is er toch iets anders wat ik eerst wil doen, dingen die ik véél belangrijker vind zoals dit...

 vullen met rozijntjes, bestrooien met beetje
suiker en kaneel en dichtvouwen; appelbollen

Ik las daarover laatst dé oplossing! In plaats van 'huishouden' zeg ik nu 'van mijn huis houden'. Kijk, en dan klopt het weer wél ;-) Want wat is er nu fijner dan een huis dat ruikt naar appelbaksel? En dat je dat dan 's avonds als toetje met elkaar op mag eten dat is helemaal top! Gelukkig zijn mijn huisgenoten het met mij eens. Door oudste werd ik, al een tijd geleden zelfs fijntjes terecht gewezen toen ik een spinneweb uit de hoek van de kamer weghaalde; 'Mama, wat doe je nou! Daar heeft die spin heel veel werk van gehad!' Zo zie je maar; de appel valt niet ver van de boom (en van die appeltjes bak ik dan gewoon een lekker toetje)

En gisteren werd het een lekkere, vegetarische hartige taart, het recept vind je hier; spinazietaart Met een kleine verpakking diepvriesspinazie uit de winkel aangevuld met eigen 'nieuwzeelandse spinazie'. Dit recept is hier in huis een blijvertje; heel gemakkelijk, altijd lekker!7 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een goed idee. Van je huis houden.. Ik denk dat ik die ergens in huis als spreuk ga ophangen. Want die gedachte wil ik vooral de pubers in dit gezin wel meegeven. Dat 'klusjes' doen niet vervelend hoeft te zijn, maar dat het hoort bij voor jezelf en voor elkaar zorgen.

Dank je hiervoor!

izerina zei

Die ga ik onthouden "van mijn huis houden".

sjouke zei

Wat een geweldige opmerking van je zoontje. En die appelbollen ga ik volgende week ook maar eens maken, appels in overvloed momenteel.

Annemarie zei

Goed zinnetje om te herhalen als je aan de slag gaat! Weet je wat ik ook een leuke vind, het komt uit het boekje ' houden van je spullen' . Je bent niet aan het opruimen, bijv. je keuken of eettafel, maar je maakt het klaar voor de toekomst! Dus voor alle dingen die dan kunnen gebeuren aan zo'n lege tafel: knutselen, koffieleut...enz. Leuk he.

Firma Fluitekruid zei

Mmmm, de geur van pas gebakken appelbaksel in je huis... krijg meteen zin om een appeltaart te bakken! Mijn ouders hadden heel veel appels 'over', die ik mocht hebben. Meel, eieren, citroenen, rozijnen, suiker en kaneel heb ik zelf nog wel. Alleen zo even nog wat roomboter scoren op de Rotterdamse Oogstmarkt en gaan met die b... - appels, bedoel ik.

janneke zei

Ach Erna, wat een nare gedachte: ik ben toch huisvrouw!
Dat woord bestaat toch al lang niet meer. We zijn toch veel meer dan dat.
Tuinvrouw, bakvrouw,appelvrouw....
En af en toe even poetsvrouw.....

Elisa zei

Iets te herkenbaar :)