zondag 30 juni 2013

koekjes bakken en de spinazietest

Met het voornemen de witte suikers zoveel mogelijk te beperken heb ik vandaag weer een voorraadje koekjes met rietsuiker gebakken. Op verzoek werden het kruidige koekjes (klik op het woord voor het blogje met recept) en kokosmakroontjes (idem dito). Of we er een week mee kunnen doen moet blijken ;-) 

kruidige koekjes in wording

even rollen door de rietsuiker

wat ruikt dat lékker...
Als avondeten ligt er spinazie uit de winkel in de koelkast. Dit is een goed moment voor dé test! In onze tuin groeit namelijk NieuwZeelandse spinazie. In één pan gaat de spinazie uit de winkel, in de andere de spinazie uit de tuin, welke is lekkerder? Een panel buigt zich over een blinde test. We weten niet welke welke is. De uitslag van de test is; 2 vinden de spinazie uit de winkel iets lekkerder, 2 vinden de spinazie uit de tuin iets lekkerder, 1 maakt het niet uit; even lekker (ik). Bij deze is dus besloten; in 't vervolg eten we NieuwZeelandse spinazie uit de tuin. Met 2 á 3 planten kom je een heel eind. Ze geven veel oogst en blijven doorgroeien (ook geschikt als eetbare bodembedekker in een siertuin). Aan het eind van het jaar zal de plant zaden laten vallen die je dan weer opnieuw kunt zaaien in 't voorjaar. En weet je wat heel fijn is? De slakken laten de plant met rust ;-)


1 opmerking:

Anoniem zei

Bij ons groeit de Nieuwzeelandse spinazie heel langzaam, ik heb 5 plantjes alleen ik zie ons daar niet met z'n vieren van eten. Hoe doe jij dat dan? Heb je het door een groentemix gedaan ofzo? Ben benieuwd!