woensdag 19 juni 2013

give away op een warme dag

Tjonge, wat was het wárm vandaag! Terwijl ik dit blogje schrijf horen we op het Jeugdjournaal dat het in Nederland vandaag het warmst was in Zutphen, daar waren wij dus bij! Niet dat dat nou zo'n feest was trouwens, ik kijk uit naar het moment dat de ramen weer open kunnen en er weer wat frisse lucht naar binnen waait...

Jongste wil, ondanks de warmte, toch graag naar dansles. Juf verwelkomt de kinderen met een grote kan water. Wanneer ik haar weer ophaal zie ik in een bijna uitgestorven kleedkamer (veel kindjes hadden afgezegd) dit mooie plaatje. De kledingstukken van een dametje met bijbehorende tas; óns dametje in dit geval ;-)


En als het vandaag dan toch gaat over druppeltjes, zweet in dit geval, is het misschien een leuk moment voor de nu volgende give away. Het is het antwoord op de vraag; 'hoe krijg ik de laatste druppeltjes uit een tube?'

Een tijd geleden kocht ik een aantal tubeknijpers in de Genoeg-winkel. Een heel eenvoudig concept, twee plastic staafjes en 2 stevige elastieken. Toch gebruik ik ze niet meer, komt er niets meer uit de tube dan knip ik 'm open en haal het laatste er uit (ongelooflijk hoeveel er dan nog in een tube zit). Voor de foto heb ik ze even 'toegepast'.


Wel heel beeldend voor kinderen; met deze tubeknijpers wordt duidelijk dat je zuinig wilt omgaan met grondstoffen. Wie kan ik er blij mee maken? Laat maar weten via dit blog of mail me even.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat openknippen doen wij ook al jaren, dus de knijpers zijn aan mij niet besteed. Mooi plaatje van de jurk trouwens! Bewaren voor later!

Marieke zei

;-) ik zou ze wel eens willen proberen, die tubeknijpers..... het is ongelooflijk hoe snel drie dametjes samen een tube tandpasta soldaat kunnen maken. aan openknippen ben ik nooit begonnen, dat kan natuurlijk ook, maar dit oogt wel heel clean en inderdaad, heel erg duidelijk! groetjes, marieke

Firma Fluitekruid zei

Ik kom net terug van een loeiwarme flamencodansles... was inderdaad bijna niet te harden!
Die tubeknijpers zijn wel leuk bedacht, maar ik knip de tube ook open als ik er niks meer uit krijg. (Een tijdje geleden was ik begonnen mijn eigen tandpasta te maken, maar meneer F. blijft tubes gebruiken. Inmiddels doe ik dat uit gemakzucht ook weer.:-))