maandag 24 juni 2013

zelluf doen!

Maandagochtend, werk aan de winkel! Waar zal ik eens beginnen? In de groentela van de koelkast ligt oogst van oudste's schooltuintje. Ik pluk er nog wat peultjes uit eigen tuin bij. Vanavond eten we Thaise nasi

peultjes aan de tipistokken
Een tevreden wandelingetje door de tuin. De regen maakt dat er van alles op aanwas is in de tuin! Zoals deze aardbeien;

aardbeientoren...
Het aanrecht ligt vol...De tafel ligt vol... want ondertussen ga ik ook theecake bakken! Na een bezoek aan de homeopaat gaat voorlopig witte suiker op rantsoen. Dat betekent vaker zelf iets bakken (geen straf hoor!). In het recept vervang ik basterdsuiker voor rietsuiker en laat ik vanillesuiker weg. Lekker veel rozijnen en abrikoos laat ik wellen. De cake kan mee in de pauzetrommeltjes.


Voor de Thaise nasi kook ik alvast de rijst, die gaat in de hooikist... Alles gesneden, rijst veilig gaar, dat scheelt vanavond een hoop tijd als het druk is met sporten en andere afspraken van de kinderen.


Het beslag voor 1 cake doe ik in 2 cakeblikken. De theecake is dan veel sneller gaar en we gaan niet voor de hoogte van de cake maar voor de smaak!


Ondertussen heb ik nog een leuk, inspirerend gesprek aan de telefoon, regel ik wat zaken op de computer, gaat het piepje van de oven, schrijf ik dit blogje, ruim ik snel wat spulletjes op en moet ik opschieten om de kinderen op tijd van school te halen. Zelluf doen kost tijd maar levert... een hoop voldoening!

1 opmerking:

Anoniem zei

Je kunt ook oerzoet nemen i.p.v. rietsuiker, is nog beter! Of palmsuiker. En vanillesuiker maak je eenvoudig zelf door rietsuiker of oerzoet een poosje met een vanillestokje in een afgesloten pot te bewaren. Af en toe omschudden en je hebt heerlijke vanillesuiker (en veel goedkoper dan de zakjes uit de winkel!).