zaterdag 22 juni 2013

ze zijn het! (en de tubeknijpers zijn voor...)

Wat zal ik eens gaan doen... als ik die vraag voel opkomen denk ik al snel; een kastje! En welke kast moet nodig eens nagekeken worden... mijn kledingkast! En dan ook gelijk goed, ik trek eerst maar eens al mijn schoenen van de planken. Als je de berg zo ziet liggen zou je kunnen denken dat ik een schoenentic heb (of ziet dat er nog veel erger uit?) Toch is dat absoluut niet het geval. Ik draag schoenen af tot op de laatste draad, laat ze oplappen en verstellen want mijn smaak is een langdurige. Mijn smaak is niet onderhevig aan mode, alleen aan lekker zitten. Hakjes zijn niet aan mij besteed en dat is altijd al zo geweest. Ik weet mijn favoriete merken en weet mijn maat en dat maakt dat ik mijn schoenen bijna altijd via Marktplaats koop, voor een in verhouding klein bedrag worden schoenen die nog als nieuw of zelfs nieuw zijn bij mij thuisbezorgd! Ik prijs me gelukkig met een man die dan wel eens de schoenpoetsspullen tevoorschijn tovert, als ik mijn schoenen niet te opvallend bij de zijne zet worden ze keurig gepoetst ;-)


Zo, dat staat weer een stuk netter! Bovenop de stapel en voor in beeld zie je mijn favoriete schoenen; Blundstone! Nu 18 jaren geleden zette ik voor het eerst een stap in een ziekenhuis in Amsterdam. Ik ging daar werken en een collega van mij droeg Blundstones en die moest en zou ik hebben! Sinds 18 jaren draag ik deze schoenen in verschillende uitvoeringen en kleuren. Zwart, bruin, met en zonder stalen neuzen. Liet ik ze eerst opsturen vanuit Australie, later kocht ik ze ook in Nederland en via internet. Mijn kinderen droegen ze zodra ze konden lopen en ook manlief heeft ze op z'n plank staan. Gek dat ik maar niet uitgekeken raak op die schoenen. Mijn oog is zo getrained dat ik gelijk de neppers van de echte kan onderscheiden...


Vandeweek kwam een vriendin met een heel bijzonder kadootje... ze gaf me dit boek 'Zo bijzonder ben ik niet' Het zijn portretten van en interviews met heel bijzondere, authentieke Oosterlingen 'eigenzinnige mensen, wars van onze hedendaagse stressmaatschappij, met een levensstijl die de meeste mensen als 'voorbij' betitelen'. Ik ben ontroerd als ik de prachtige foto's bekijk, alsof ik even weer rondloop in het sfeertje van de tijd toen mijn eigen opa's en oma's nog leefden...

Maar weet je wat me misschien nog wel het meest raakt? De foto voorop het boek! Kijk eens naar die schoenen... ze zijn het! En de neuzen zijn net zo kaal als die van mij. Wat een prachtige toevalligheid! En Marieke... ik hoop dat je tot hier gelezen hebt ;-) De tubeknijpers wil ik graag naar je toesturen, mail je me even?

4 opmerkingen:

De Verdubbeldame zei

En over weggeven gesproken.. het kinderatelier heeft dankbaar gebruik gemaakt van het boek over stenen beschilderen dat ik in je vorige give away won. Vandaag heb ik het doorgegeven aan Marianne van Marianneneemtderuimte. Het is dus weer terug in Zutphen (en daar was ik vandaag ook)!

Firma Fluitekruid zei

Heb ff gegoogeld op Blundstone, want ik kende ze niet. Nou zal Google me wel tot het einde der dagen lastig vallen met Blundstone-reclame... Maar ze zien er inderdaad stoer en lekker stevig uit. Dat boek lijkt me leuk om te lezen! Ik kan ook echt heimwee hebben naar de tijd van 'simp'le huizen tussen 't groen, met boerenbloemen en een heg'. Fijn dat er nog steeds mensen zijn die eigenwijs op die manier blijven doorleven.

Anoniem zei

mijn huis is van binnen ook lekker simpel met oude meubeltjes en lampen en dergelijke, ik vind moderne huizen best mooi hoor,maar als ik bij mij in mijn omgeving kijk heeft iedereen bijna dezelfde inrichting, zoals allemaal 2 vazen of bloempotten of kandelaars in de vensterbank. ik vind het meer toonzalen dan huiskamers ,mooi,maar niet mijn smaak, ik heb dus oude meubeltjes en antieke lampen en dergelijke ,allemaal gekocht in de kringloop of op een rommelmarkt en lekker gezellig vind ik

Marieke zei

wat eens stoere stappers! en wat leuk dat wij de tube uitknijpers mogen gaan proberen. Ik laat je weten hoe ze bevallen en zal je mn adres sturen! dank je wel ;-)