donderdag 27 juni 2013

crisis dressing en één kaarsje

Mama, hebben wij ook last van de crisis?

Die vraag hoor ik tijdens het avondeten en dat is eigenlijk wel leuk. We raken aan de praat, klasgenootjes hebben verteld dat ze niet meer alles kunnen doen en wat betekent dat eigenlijk? We stellen de vraag aan onszelf; wat heb je eigenlijk nodig om je prettig te kunnen voelen? Die nieuwe schoenen die je graag wilt hebben, heb je die eigenlijk wel nodig? En zijn er alternatieven te bedenken voor dingen die eigenlijk best duur zijn?

En dan begint mijn consuminderbloed te stromen (dat doet het trouwens altijd). De pot met augurken die op tafel staat is leeg en ter plekke maken we daar dressing van. Een beetje augurkensap, een scheut olijfolie, peper, zout, mosterd en honing. Dop erop en schudden maar ;-) Zó eenvoudig is het om zelf te maken en te besparen, je moet het alleen even dóén! 'Zet iemand nog even het stempel 'HOME MADE' op het etiket?'

Zo, die staat klaar voor de eerstvolgende sla. Voor mij verwijst de pot naar het gesprekje wat ik er met mijn kinderen over had. Het kan allemaal best wat minder, zónder dat je er plezier voor hoeft in te leveren. Nee, het is nog anders; het lévert je zelfs plezier... én voldoening!


Heb ik nog een leuk nieuwtje... vandaag is het precies een jaar geleden dat ik begon met bloggen! Het is fijn om dagelijks een stukje te schrijven. Het helpt me de positieve weg te lopen, ook op dagen waarop dat niet vanzelf gaat en ik er bewust voor kies. Voor vanavond heb ik iets lekkers gebakken. Ik ga er 1 kaarsje insteken voor dit bijzondere jaar. Want het leven is een feestje... áls je het wilt zien. En dát wil ik graag!5 opmerkingen:

De Verdubbeldame zei

Mooi verhaal (en stempel!), en gefeliciteerd met je eerste blogverjaardag!

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je eerste blog-jaar! Dat er nog maar vele mogen volgen :) Liefs van je buuf

janneke zei

Tuurlijk alles kan een beetje minder.... maar je blogjes toch niet???
Gefeliciteerd met je eerste jaar. Top hoor!

Anoniem zei

ik maak al jaren zelf mijn dressing en gebruik die meerdere keren ,want daar word hij lekkerder van

Marianne zei

Gefeliciteerd! Op naar jaar 2!