zondag 20 oktober 2013

oogstdromen

Al een tijdje zit er een afhaalbewijs voor het boek voor de Koning 'mijn droom voor ons land' in mijn agenda. Ik heb het boek nog steeds niet opgehaald want heb het idee; dat ligt straks overal in de kringloop, ga het voor mij maar niet apart drukken. En ja hoor, daar kom ik het opeens tegen, op Marktplaats, gratis ophalen. Ik meld me op het betreffende adres en daar hangt het voor me klaar aan de deurknop. Ik neem het mee en leg een paar goudrenetten voor een appeltaart op het bankje bij de voordeur.


Als ik het boekje opensla is dit het eerste wat ik zie! Is dat nu toevallig of niet? Ik vind het frappant want als ik het thuis nog eens zoek moet ik een tijd bladeren voor ik het weer heb. Ik ben blij dat ik deze wens in het boekje zie staan! Tijdens de periode van insturen van dromen bedacht ik namelijk een aantal keren; moet ik daar niet iets mee? Met mijn droom over oogsten in het openbaar?

Dat mijn eerste blik valt op deze droom is voor mij een setje; kom op Erna, hier moet je meer mee! En dat verander ik gelijk in 'daar wíl ik heel graag meer mee!' Wat dat precies zal worden, daar ga ik eens op broeden. Een half miljoen heb ik vooralsnog niet gewonnen (en dat bedrag is ook niet te verwachten) maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden (lees; die naar meer oogstplaatsen in het openbaar leiden).

Leuk om dromen te hebben, ze hoeven helemaal niet groot te zijn. In dromen zit een hoop potentie! Wat ik heb ervaren is dat zolang je vrij kunt blijven van 'willen in de zin van eisen' en kunt blijven bij 'wensen/hopen/erin geloven' er zich een weg kan ontvouwen die je zelf vantevoren niet had kunnen bedenken... Wordt vervolgd! (wens ik ;-)

2 opmerkingen:

izerina zei

Ooit reden wij door een spaans dorpje,waar de sinasappelbomen gewoon in de straat stonden.

Jacqueline zei

Toevallig zat ik vanmorgen weer eens naar de Plant je Voort! site van stichting wAarde te kijken. Zou zo'n soort actie, maar dan (mede) gericht op fruit- en notenbomen, niet iets zijn? Wie weet is de stichting wAarde wel geïnteresseerd om aan zoiets mee te werken.