maandag 21 oktober 2013

vakantie activiteiten en je eigen stijl ontwikkelen

Het is herfstvakantie! Na een euro-ontbijtje in de stad gaan we thuis aan de slag. De meiden doen zelf boodschappen voor de pizza die ze vanavond gaan bakken, zoonlief maakt ondertussen een tulbandcake. Het recept vind je hier.


Die lukt heel goed zoals je kunt zien (hier nog onaangeroerd ;-)


Het is heerlijk weer buiten, dat is fijn! Terwijl er gespeeld (en gekibbeld) wordt staat er warme chocolademelk klaar.


Na het middageten staat er nog een actie op het programma. We gaan tweedehands kleren shoppen! De betreffende winkel is altijd open op maandag- en donderdagmiddag en dat is precies tijdens schooltijd maar nu... kunnen de meiden met me mee (zoon blijft liever thuis en gaat voetballen op straat). Jongste vindt voor zichzelf 5 kledingstukken en is in haar nopjes (net als ik want ze had wel wat nieuwe dingetjes nodig). Thuis volgt een modeshow waar ook de verkleedkleren en kussens bij worden betrokken ;-)


Een hele tijd geleden hoorde ik eens dat, als kinderen hun eigen kleren mogen uitzoeken, ze hun eigen stijl kunnen ontwikkelen en zo minder beinvloedbaar zijn als de groepsdruk begint te spelen. Dat heb ik goed onthouden. Nu mijn meiden interesse beginnen te krijgen voor shoppen en kleren uitzoeken moedig ik dat aan. Zolang dat lukt in tweedehands kledingzaken kost dat niet veel (en in het geval van vandaag is de opbrengst ook nog voor een goed doel). Een kind begrijpt ook heel goed dat, als het minder kost, je in verhouding meer kunt kopen, zo heeft tweedehands z'n voordelen. In oudste's slaapkamer staat mijn paspop, maatje 38. Iedere dag worden daarop nieuwe creaties samengesteld die ze de volgende dag aantrekt. En ik? Ik geniet daar enorm van!

3 opmerkingen:

Jolanda zei

Wat leuk om te lezen. Ook over die paspop. Ik denk zeker ook dat je ze zo aanmoedigt om eerst eens tweedehands te kijken voor je iets nieuw koopt.

izerina zei

Wat goed,dat ze mee willen naar een tweedehands winkel!

meiske zei

Wat een leuke dag. Inderdaad een goede tip om te onthouden over het zelf uitzoeken van kleding. Afgelopen weekend mocht mijn manneke van 4 ook een trui uitzoeken in een kledingzaak. Hij kreeg de vrije hand ( mits het niet duur was ), en zocht een mooie trui uit. Hij trots, ik trots.