vrijdag 17 januari 2014

creatieve geest

Twaalf jaar is ze, onze oudste, met een creatieve geest. In de klas verzorgt ze, na overleg met de invalmeester en samen met een vriendin, een creatieve les. We verzamelen de materialen, ze bespreekt de les voor met haar vriendin en samen gaan ze aan de slag...


Er worden hartjes gemaakt om daarmee later een hartjesslinger te maken dwars door de klas! Vantevoren hebben ze bedacht dat de jongens natuurlijk geen hartje willen maken; niet cool... Daarvoor hebben ze een oplossing bedacht (óók creatief!); 'je mag natúúrlijk iets anders maken maar dan helpen we je niet' ;-)

Iedereen maakt hartjes, sommige jongens zijn een dag later zelfs aan nieuwe hartjes begonnen; om hun moeder mee te verrassen! De meiden hebben het superdruk, draden moeten in de naalden, praktische hulp is nodig... Oudste ervaart hoe het is om een groep kinderen aan de gang te krijgen en te houden.

En de moeder van deze twaalfjarige meid? Is héél erg trots! Kijk maar eens naar (een deel van) het resultaat!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Smelt! Wat gaaf gedaan meiden! En Oudste, die wordt vast activiteitenbegeleidster met kinderen als er iets in de Buurtbongerd te doen is!

izerina zei

Heeft ze toekomstplannen voor het onderwijs,met die kwaliteiten?

Carola zei

Hoe kan het ook anders met zo`n super creatieve moeder. Zo moeder zo dochter!! Ik snap dat je trots bent. Imme...Knap hoor wat je allemaal doet.

Groetjes Carola

jente zei

Dat ziet er leuk uit! Knap van haar hoor, dat ze dit allemaal zo geregeld heeft!