woensdag 11 december 2013

lekker en best lekker

Het is een beetje een gek plaatje, jongste dacht aan dakpannen... nee, het is nog een keer het mueslirepen baksel maar nu een dubbele portie! Supermakkelijk te maken, superlekker! Het recept vind je een paar blogjes terug.


Vanavond eten we nasi. M'n kant en klare kruidenzakjes nasikruiden zijn op. Zelf proberen dan maar! Ik vind een superoud boekje, ouder nog dan het boekje waaruit ik altijd de pindasaus maak. De gedateerdheid maakt het een prachtig boekje om te zien.


En natuurlijk staat daar ook een recept in voor nasi goreng. Eigenlijk is het een soort luxe, smakelijke rijst, gebakken met alleen ui en allerlei kruiden. Blokjes vlees vervang ik door fijngehakte tofu. Er kunnen allerlei gerechtjes bij geserveerd worden (komkommer, tomaat, mangochutney, pindasaus, mangochutney, kroepoek, ei, seroendeng, gebakken uitjes...) en dat maakt het geheel best lekker. 'best' lekker, dat lees je goed. Helemaal tevreden zijn we nog niet, het recept vraagt om aanpassingen. Zodra ik het juiste nasi recept heb gevonden zal ik het met jullie delen.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, die mueslikoek zal wel lekker zijn! Ik zie dat er heel veel suiker in gaat. Mocht je een alternatief willen, zonder suiker en heel lekker, kijk dan eens hier:
http://hoepzika.blogspot.nl/2012/01/mueslikoekjes.html

Vlijtig Liesje zei

Dat boekje ziet er leuk uit! Ik maak altijd nasi met die zakjes van Knorr...