zondag 1 december 2013

appeltjes, Hundertwasser en konijn

Wat zijn we verwend door de pakjespiet! Al onze schoenen staan bij de voordeur en in die van mij zitten mini-appeltjes! De meiden krijgen allebei splinternieuwe glitterbretels en zoon een pot wax die niet kan wachten tot pakjesavond (want op). Manlief krijgt een avocado in z'n schoen. Piet heeft ingeslagen bij de kringloop en was voor de 3 meiden in dit huis klaar voor 60 cent ;-)



Er wordt door oudste nog druk gezwoegd op een surprise, een schoenendozenbouwwerk dat maar niet naar de zin wil worden en de verf bladdert af... Met het Sintfeest op school over 4 dagen bedenken we snel een alternatief. Klasgenoot waarvoor de surprise wordt heeft op z'n verlanglijst vermeld dat hij later architect wil worden; daar weten we wat op; we gaan een Hundertwasserhuis maken, Hundertwasser was immers architect én kunstenaar. Ook nog eens heel leuk om te doen!


Een bananendoos staat nog wel op zolder! De hele middag wordt er gewerkt én gezongen (een goed teken!) en er ontstaat een prachtig bouwwerk;

doen we ;-)


De openingen in de doos beplakken we met vliegerpapier, hier zie je het huis voordat het beplakt werd met glimmende daken. Ik moet zeggen; deze stad is súper! Het fijne van Hundertwasser is dat je het niet verkeerd kunt doen, leef je lekker uit!


In een rustig hoekje in de kamer ligt konijn ondertussen bij te komen van een rondje in de wasmachine... Heerlijk op de warme houtkachel, hij heeft het goed bekeken ;-)


2 opmerkingen:

Marieke zei

gezellig zo! wij maakten vanmiddag ook een surprise voor school ;-)

Anoniem zei

O,wat een prachtig Hundertwasserhuis.Ik word al blij als ik al die kleurtjes zie.warme groet,Anneke*