dinsdag 16 april 2013

lieve koffie en een aardbeientoren

Hoe is het toch  mogelijk dat ik overal hartjes zie? Daar zat ik laatst over na te denken, en toen dacht ik... hoe kan het dat ik die hartjes vroeger niet zag? Ze zijn écht overal, let maar eens op...

ik ook heel erg van jou!
En dat 'lieve' kopje koffie neem ik lekker mee naar buiten. Ik ga miniplantjes verpotten en kom tot de ontdekking dat ik wel een winkeltje kan beginnen. Veel te veel voor onze tuin... prachtig weggeefmateriaal!


In grote steden vind je wel eens eetbare daken. Hier in de straat heeft ook iemand een eetbaar dak... Snuffie!


En dan besluit ik nog een andere klus te doen. Heel moedig van mezelf vind ik, want meestal wacht ik met dit soort grote projecten tot manlief thuis is. We hebben een aardbeientoren in de tuin en die wil ik verplaatsen oftewel ontmantelen en opnieuw inrichten. Verse aarde erop en de nieuwe stekken als hoofdplanten erin stoppen. 

zin in een potje jenga? ;-)
 Het is een warm klusje, het is aan de zuidkant van ons huis en de zon heeft de smaak te pakken ;-) Maar het gaat voorspoedig en het lukt prima. Bovenin een bloempotje om de toren water te kunnen geven.En daar is ie dan. Als je een kleine tuin hebt is het handig om de hoogte in te gaan. In deze toren (die staat op ongeveer 1 vierkante meter grond) zitten zeker 30 aardbeienplantjes, als het er niet meer zijn. Zodra de aardbeienplanten uitlopers maken druk ik die weer in een vrij stukje aarde. Vorig jaar was de oogst onverwacht groot!


6 opmerkingen:

Aritha zei

Wat leuk: het hartje, de mok, de daktuin en het aardebeientorentje. Je moet naar op het idee komen!

Trudy zei

Nog nooit gezien zo'n aarbeientoren, maar wel een superidee zeg!!

Anne Marie Hoekstra zei

Heel leuk en handig, die aarbeientoren. Nooit gezien. Dat ga ik misschien ooit nadoen.

Anoniem zei

Kleine tuin, nou, ik vind 'm best groot! En die aardbeientoren, die staat ook in mijn tuinplan nadat ik 'm bij jou zag! Zo leuk!

janneke zei

Mag Snuffie ook van de daktuin eten?
Wat leuk die aardbeitoren. Kom gauw eens kijken.

sjouke zei

Wat leuk die aardbeientoren! Ga ik zeker onthouden...en ooit eens uitvoeren..