woensdag 17 april 2013

zonnepanelen en ander moois

Vanuit mijn dakraam maak ik zojuist deze foto... Van een afstand gezien is het net een poppetje met een lachebekkie. En zo is het precies vandaag want... de zonnepanelen arriveerden en op dit moment wordt, met dit fijne zonnetje, volop energie opgewekt ;-) En het poppetje? Is de zijkant van een drager.


Ik vind het een prachtig gezicht zo op ons dak en vooral de wetenschap dat we bijna ons volledige energieverbruik opwekken vind ik een bijzonder idee! Er ligt 2300 Wp voor wie dat wat zegt. Met een gebruik van rond de 2000 kWh zijn we, wat electriciteitgebruik betreft, bijna zelfvoorzienend!


In de tuin word ik blij van deze bloemetjes... een hommage aan mijn opa! Wat heb ik ze veel zien bloeien als ik samen met opa in het bos liep. Daar gingen we dan samen naar de hertjes... lang geleden.


Wat zou mijn opa trots zijn geweest op onze oudste; zijn achterkleindochter als hij haar bezig zou zien in haar schoolmoestuin. Als gevorderde tuinier heeft ze de tuin zelf ingericht, een mooi paadje met een tipitent van wilgetakken en een zelfgemaakt bankje. Bezig zijn met de aarde en wat die allemaal voortbrengt zit in onze genen. En daar ben ik heel blij mee!


1 opmerking:

janneke zei

Ja heerlijk, bosannemoontjes in het Natuurschoonbos.