woensdag 10 april 2013

psychologisch goochelen en juichend mislukt

De laatste pompoen van de oogst van vorig jaar verwerk ik vandaag tot pompoensoep! Wat kun je die dingen eigenlijk lang bewaren. Na 5 minuten koken zet ik de pan in de hooikist. Een uur later kan de staafmixer erin. Vanmiddag al aten we een kopje soep bij de lunch, heerlijk! Nog even goed proeven, over een paar maanden hopen we weer op een nieuwe voorraad ;-)


Als jongste naar dansles is rommel ik even door de kringloopwinkel. Al eerder viel mijn oog op deze naamplaatjes. Het ís ook een lastig woord om te schrijven. Van een woord als psychologie ga je vanzelf goochelen ;-)

heel logisch; psychologogisch...
Vanochtend denk ik nog... 'ik heb eigenlijk een koffertje nodig voor m'n stempelspulletjes'. Heel snel komt vandaag al het antwoord; oudste gaat naar het Stedelijk Vakcollege voor een techniek-ochtend (week van de techniek) en komt met dit koffertje naar buiten... Mama het koffertje, oudste 5 euro rijker!


En wat smaakt koffie lekker uit een toepasselijke beker! Op de beker staat een afbeelding van een boom waar appels in groeien in de vorm van hartjes; 25 eurocent... voor mij!


Vind ik ook nog dit minischaaltje, heb ik natuurlijk helemaal niet nodig maar wat zou jij doen als iemand je zo staat toe te juichen? Het glazuren is 'mislukt' en het schaaltje kost... niets! En dat boek (van Mansukh Patel), daar ga ik binnenkort eens rustig in bladeren. M'n blik viel al op tekstjes waar ik helemaal blij van werd... 

1 opmerking:

Anoniem zei

Die koffertjes zijn superleuk! Ik heb er twee, gekocht bij ... de Hand (voor 1 euro maar zeg dat maar niet tegen je zoon!).