maandag 1 april 2013

wildbreien maar dan anders en eieren zoeken

In de Zutphense Hoven, een wijk aan de andere kant van de IJssel, staat dit beeld; de lopende man. De man loopt er altijd erg verloren bij, hij sjokt als het ware met een losgeslagen jas om zijn schouders maar waar komt hij vandaan? En waar gaat hij naartoe? De kunstenaar, Peter Erftemeijer, streeft ernaar om zijn beelden zo dicht mogelijk bij de mensen te laten zijn, lees ik op het internet. En dat lukt! Als het koud is zetten bewoners hem een muts op en doen ze hem een sjaal om. Een soort 'wildbreien' maar dan anders...


Jongste begrijpt eindelijk hoe het zit... ooh papa, dus jíj verstopt de eieren, de paashaas bestaat helemaal niet! Zo is het precies. Even later meldt zoon zich; mag ik de eieren verstoppen? Prima. De gordijnen zijn dicht, jongste kijkt televisie. Zoon glipt stilletjes naar buiten en verstopt de eieren, niemand heeft iets gezien. Na een tijdje horen we een kreet van jongste... er liggen eieren in de tuin en huh?! Papa is nog boven...?? Dus de paashaas bestaat tóch! ;-)
Lekker bij de paaslunch, de tuinkers is prachtig gegroeid!
1 opmerking:

Trudy zei

Grappig van dat beeld... we reden er vanmiddag nog langs en het was me helemaal niet opgevallen, die muts en sjaal! En leuk verhaal van de eieren zoeken!