zondag 31 maart 2013

dagje Amsterdam...

Wat hebben we geluk met het weer vandaag! De afgelopen dagen was het zo koud en winderig dat vandaag echt een kadootje was... Om half 10 rijden we naar Amsterdam om een geweldig markt te bezoeken; de Pure Markt in Park Frankendael (Watergraafsmeer). Sommige dingen worden na een aantal keren een traditie, vooral als iedereen van het gezin het leuk vindt. We parkeren onze auto voor Frankendael en wandelen dan eerst naar de Coffee Company. Een lekkere kop koffie en een muffin later lopen we heerlijk over een ons bekende markt. Heel veel stands met veel pure en ambachtelijk gemaakte producten; verrukkelijk eten, snuisterijen, kleding. De sfeer is als altijd erg gemoedelijk en dat daarbij dan ook nog de zon schijnt maakt het helemaal goed. We kijken lekker rond en verzamelen ondertussen alle onderdelen voor een heerlijke lunch.


Rond twee uur lopen we het Tropenmuseum binnen. De kinderen sluiten aan bij een happening met de naam MixMax Brasil en duiken, onder begeleiding, onder in Braziliaanse sferen. Na een uur mogen ouders aansluiten en krijgen we van de hele groep kinderen een voorstelling waar de vonken vanaf spatten. Een aantal jaren geleden was er eenzelfde happening, toen met China als thema. De moeite waard om in de gaten te houden en omdat we een Museumjaarkaart hebben voor ons helemaal aantrekkelijk om te bezoeken...

Geweldig om 'in het Braziliaanse dorp' gerecycled plastic te zien, wat daar allemaal van gemaakt wordt! Maar... statiegeld heeft toch mijn voorkeur ;-). Maar, wel héél mooi!
Na een wandeling door het Sarphatipark (waarover we hadden gelezen in de Trouw, burgers die het park onderhouden, leuk om te zien!) gaan we eten bij ons favoriete restaurant in Amsterdam; Eetcafe Ibis aan de Weesperzijde! We eten lekker met onze handen en met z'n allen van één groot bord.


Zo, wij kunnen er weer eventjes tegen! Heerlijk om in Amsterdam rond te lopen, ook heel fijn om weer bij ons eigen houtkacheltje te kruipen...

1 opmerking:

Anoniem zei

O wat ziet dat er heerlijk uit! Het water loopt me in de mond ... had je mij niet mee kunnen nemen ;-))
Wij gaan binnenkort zelf weer eens Ethiopisch koken, mmmmmmmmm!