maandag 4 maart 2013

een hartje en wat is geluk?

Vandaag eten we hutspot, niet bijzonder natuurlijk maar voor één keer wel...  Het doet me denken aan de documentaire 'les glaneurs et la glaneuse' over een vrouw die restanten raapt van het veld nadat er geoogst is. Ze legt daarbij regelmatig aardappels in de vorm van hartjes vast. 


Het blogje van gisteren heeft me vandaag nog beziggehouden. En dan vooral het zinnetje 'als we maar gelukkig zijn'. Ik was aan het puzzelen over het woord 'geluk' en 'gelukkig'. Geluk is tegenwoordig onderwerp van wetenschappelijk onderzoek, want wat is eigenlijk geluk? En hoe meet je dat? Voor de één zal geluk zitten in iets heel kleins, voor de ander is geluk iets voor de toekomst waarvoor hard wordt gewerkt om het te bereiken. Ik las eens ergens dat het woord 'geluk' beter vervangen zou kunnen worden door het woord 'tevreden', en daar ben ik het helemaal mee eens. Tevreden zijn betekent dat dat wat er is voldoende is, zelfs al mis je daarin dingen. De tekst die je hieronder ziet maakt dat heel mooi duidelijk. Goed om je daar bewust van te zijn. Ook al zijn er dingen níet, er zijn veel dingen wél!


3 opmerkingen:

Trudy zei

Het doet me denken aan de zin die ik ooit las: Het is niet perfect maar ik ben er heel gelukkig mee! Mooi toch? Bij mij is gelukkig zijn ook hetzelfde als tevreden zijn. Mooie quote onderaan je blogje!!

ByBarbera zei

Mee eens! Geluk is een moment opname toch?
Tevreden kun je altijd zijn!

Aritha zei

Diepzinnig blogje! Geluk. Soms besef ik hoeveel geluk ik heb ... Zoveel mooie momenten om te koesteren.