woensdag 27 maart 2013

een lekker en leuk kinderfeestje

We kijken terug op een fijn geslaagd feest! Jongste mag vantevoren kiezen; een feestje buitenshuis, dan mag je 5 meisjes uitnodigen, een feestje thuis dan mag je 7 meisjes uitnodigen. De keuze was snel gemaakt; het feest vieren we thuis en dus springen er na schooltijd 8 'kleine' meisjes om ons heen. Oudste was er ook. Zij is bijna 12 en wilde wel graag helpen bij het feestje. De eerste wens die werd ingewilligd was 'hartjespannenkoeken'! Vorig jaar stonden we met een vormpje één voor één hartjes te bakken, ieder gastje één en dan verder op gewone pannenkoeken. Dit jaar knipte ik een malletje van karton en waren álle pannenkoeken hartjespannenkoeken! Dat kon op twee manieren, kijk maar;Met de buikjes vol gaan we daarna lentedingen doen! We verven terracotta potjes (tandenborstels zijn weer de favoriete kwasten) en fohnen die droog...


 Daarna beplakken we de potjes met hartjes, lieveheersbeestjes en bloemetjes...

mooi gekozen, die schutkleur ;-)
 De toetjes die we na de pannenkoeken hebben gegeten krijgen ook een functie, nou ja, de bakjes waar ze inzaten...


We beplakken ze met véél paasstickertjes, vullen ze met watjes en zaaien er dan tuinkers op...


Dan de jassen aan; aarde in de potjes, een pompoenpit erin en een plantenstekertje erbij...


De potjes en bakjes gaan als meegeefkadootje mee naar huis, daarmee hebben we fijn een zakje snoep omzeilt... Maar voordat we naar huis gaan... eerst chocoladefonduen! Sommige vriendinnetjes hoopten er al op; dat deden we namelijk vorig jaar ook! En ik moet zeggen... het is ook wel heel erg lekker! Als de buikjes gevuld zijn, er mooie chocoladesnorren zijn verschenen en iedereen een beetje moe is halen we nog een groot springtouw tevoorschijn. We gaan nog even springen buiten! Het touw aan een lantaarnpaal en papa die draait en dan... met z'n allen tegelijk springen! Ik zou zin hebben om mee te doen maar... moeder wachtte de schone taak van opruimen. Met een heel fijn gevoel over de middag en een compliment voor oudste die geweldig heeft geholpen. Haar reactie na het feestje was... wat was het leuk! Maar ik wist niet dat het zóveel werk was!...2 opmerkingen:

Trudy zei

Leuk, zo'n traditioneel feestje thuis.. had ook altijd onze voorkeur. Met de jongens gingen we "balken" gooien, spijkers slaan en kruiwagen parcours doen. (met kleine kruiwagen dan he...) En na die tijd met een knapzakje met wat drinken, wat lekkers en brood voor de hertjes naar het park. Was ook een wereldfeest. Hoe simpel kan het soms zijn ;)

Aritha zei

Erg leuk! Ik had vanmiddag een jongensfeestje met 7 negenjarige jongens. Ook thuis! Was een hele happening maar ik ben er trots op dat ik het gewoon thuis gevierd heb. Veel goedkoper en het lukte best!