maandag 18 maart 2013

als je alles hebt...

Wat geef je 'iemand-die-geen-wensen-heeft-omdat-ze alles-al-heeft' voor haar verjaardag? Vorig jaar kreeg ze deze boomerangkaart in een gezellig versierd lijstje...


Dit jaar bedenken we wat anders en starten daarmee gelijk officieel een nieuwe traditie. Een aantal dingen zijn haar favoriet. In het kadootje zit een koektrommel verstopt gevuld met zelfgebakken kokosmakroontjes, in het potje; kruisbessenjam van onze eigen struik. Dat laatste is pure nostalgie; bij mijn ouderlijk huis stonden vroeger 2 kruisbessenstruiken. Ik verdiende een rijksdaalder per kaalgeplukte struik (en trotseerde daarvoor heel graag die nare stekels). Nu verhuizen de kruisbessen in jamvorm van Zutphen naar het Hoge Noorden waar de jam, net als vroeger, met veel smaak wordt gegeten.


voor oma versieren we het potje 'in stijl!'

Leuk eigenlijk om een kadootje op deze manier zelf te maken! Bakken is voor mij pure ontspanning. Jam, daarvan hebben we altijd veel. Tuurlijk kun je voor een kadootje ook naar de winkel gaan, maar een zelfgemaakt kado is anders; daar is liefde in meegebakken (of geroerd ;-)

4 opmerkingen:

ella zei

GEwoon een geweldig kado dus, zoiets mogen ze mij ook wel kado doen hoor.

Marieke zei

Wat een fijn kado zo!

janneke zei

Gefeliciteerd met je moeder!

Aritha zei

Dat is gewoon geweldig: zo'n cadeau! ( met herinnering aan kruisbessen plukken).