donderdag 7 maart 2013

lief knoeien en... wat wil ik wél?

Slingers hang ik vandaag op voor mijn moeder! Gefeliciteerd met je verjaardag mam!

Zoals bij alles in het leven zitten aan dingen 2 kanten. Zo is er knoeien en knoeien. Het is maar hoe je ernaar kijkt...

lief knoeien!

Van dit hartje maak ik de sprong naar het volgende; vandaag spelen mijn gedachten met een thema. Dat komt zo, ik ben aan het appen met iemand en daarin ontstaat het volgende zinnetje...

  Volg je hart want je hart klopt

Goed gevonden vind ik het van mezelf, die dubbele betekenis. Maar zo makkelijk kom ik er niet mee weg. Ik blijf er over nadenken, want wat nou als dat hart roept 'nee, nee'. 

En dat brengt me bij het volgende; vroeger vond ik het best moeilijk om 'nee' te zeggen. Eigenlijk sinds ik kinderen heb ben ik daar beter in geworden, noodgedwongen door bijvoorbeeld tijd- en energiegebrek of uit opvoedkundig oogpunt ;-) Dat is helpend geweest. Merken dat de wereld niet vergaat als je 'nee' zegt. Weet je trouwens dat mensen die vinden dat ze niet goed 'nee' kunnen zeggen dat juist wel heel goed kunnen? En weet je tegen wie? Tegen zichzelf! 

De afgelopen jaren heb ik een denkswitch doorgemaakt. Dat kwam door boeken als van Eckhart Tolle of door me te verdiepen in 'omdenken'. Achter ieder 'nee' zit namelijk een 'ja'. In iedere situatie waarin ik 'nee' voel opkomen probeer ik direct te kijken naar wat ik dan wél wil! En dat... is een verádeming! De energie blijft stromen, je hoeft niet te zoeken naar argumenten maar loopt het spoor wat bij je past. 

Tuurlijk is een ferm 'nee' af en toe echt nodig! Maar zorg dat je ook weet welke 'ja' daarbij hoort. Ik vind het een uitdaging, het maakt het leven voor mij tot een wereld met mogelijkheden!3 opmerkingen:

Marianne zei

Wat een prachtige zin! Echt een hele mooie vondst. Kan zo in Flow Magazine ofzo, met een mooie illustratie erbij. Ik zat toevallig net op de site van illustrator Elisandra, vandaar die gedachtensprong. Wie weet?
Ik kijk trouwens pas voor de tweede keer op je blog, maar ga 'm volgen. Groetjes!

Trudy zei

Mooie blog! Ik moest meteen denken aan een spreuk van Loesje die hier heel erg lang op het toilet heeft gehangen:"Als je naar je hart luistert, hoor je dat het leven klopt". En zo is het maar net! Nee zeggen, dat vind ik heel erg moeilijk. De volgende keer dat ik dat moet doen ga ik aan jouw tekst denken. Dankjewel!

Aritha zei

En zo krijg je de gedachten-flow! Ik heb ook echt moeten leren om nee te zeggen. En nu denk ik: zeg ik niet te vaak nee?


http://eenvoudigbloggen.blogspot.nl/